miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: S-a încheiat încă o ediție a Festivalului Smochinelor

Comuna Svinița din Clisura Dunării, aflată la granița dintre județele Caraș-Severin și Mehedinți și supranumită și „comuna cu smochine”, a fost gazda Festivalului Smochinelor.

Deschiderea oficială a Târgului Festivalului Smochinelor a avut loc vineri, 27 august, între orele 16,00 și 17,00, pe stadionul din Svinița. La eveniment au participat atât producători locali cât și din grupurile de acțiune locală partenere.

Tot pe stadionul din Svinița, s-a deschis, sâmbătă, târgul producătorilor locali. Acesta a putu fi vizitat până la ora 22,00, iar după-amiaza aceleiași zile a fost marcată de mai multe evenimente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ultima zi a festivalului a continuat cu târgul producătorilor locali care a fost deschis între orele 9,00 și 15,00, cu o ultimă masă rotundă intitulată „Cooperarea GAL-urilor și a comunelor pe probleme de cultură și implicarea tinerilor”.

Organizatorii au pus la dispoziția turiștilor de 30 de locuri de campare și 50 de locuri de parcare. Festivalul smochinelor a crescut în amploare și atrage producători și de alte produse bio din toate colțurile țării. Pentru cei interesați, kilogramul de smochine proaspete s-a vândut cu 10 lei, în timp ce litrul de palincă este 100 de lei. Borcanul de dulceață ajunge și el la 15 lei.

foto: Facebook/ Stefania Sbircea

Politica