marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maratonul Olteniei la Vâlcea

Maratonul Olteniei, organizat de CEZ România s-a reluat anul acesta după un an de pauză. Evenimentul caritabil din parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea s-a bucurat de prezența a 188 de învingători la probele fizice, printre participanți aflându-se Ondrej Safar, CEO CEZ România și Alex Ciocan, campion multiplu la ciclism.

„După 1 an de pauză și o primă ediție în mediul virtual (MO 20.20), Maratonul Olteniei a revenit în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Startul Învingătorilor i-a inclus pe Ondrej Safar, CEO CEZ România, Alex Ciocan, campion multiplu la ciclism și numeroși alți iubitori de sport și fapte bune.

Participanții la probele de MTB au avut parte de măsuri speciale de protecție împotriva COVID-19, accesul la zonele de predare kit-uri și START fiind condiționat de respectarea unui triaj epidemiologic minuțios.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipați cu kit-urile de Învingători și numerele de concurs, bicicliștii au plecat în cursele MTB 22 km și 33 km la ora 09:00. La masculin, traseul scurt de MTB a fost finalizat într-o 1 h și 25 min, iar la feminin, prima concurentă a ajuns la finish, după 1 oră și 40 min. În ceea ce privește cursa de 33 km, prima învingătoare a avut nevoie de 3 ore și 9 min pentru a finaliza traseul, iar la categoria masculin, am avut primul sosit după o oră și 51 minute.

 La finalul zilei, concurenții s-au bucurat de traseu, și-au autodepășit performanțele și au fost premiați cu un fond de premiere de 10 200 lei”, au precizat reprezentanții CEZ România.

Evenimentul a susținut anul acesta trei cauze sociale, taxele de participare urmând să fie donate.

„Indiferent de rezultate, toți concurenții sunt Învingători în Ținutul Maratonului și autori de fapte bune.

Taxele de participare vor și anul acesta dublate de CEZ România și donate celor 3 cauze sociale care răspund unor nevoi stringente ale comunității locale: construirea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonați, cu sprijinul Fundației Alex Tache, renovarea Secției de Neonatologie a Spitalului de Urgență din Râmnicu Vâlcea și susținerea programului“Vreau în clasa a 9-a” al Fundației World Vision România”, au adăugat reprezentanții CEZ, care au menționat și că lista învingătorilor pasionați de MTB este completată de alți 100 de participanți înscriși la cursele virtuale MO care rămân deschise până pe 29 august, ora 23:59. Au fost menționate inclusiv probele și premiile puse la dispoziție în cadrul maratonului.

„În cadrul curselor virtuale, iubitorii de sport se mai pot înscrie la:Trail Run – probă scurtă (12 km) și lungă (22 km). Cursa pentru persoane în scaune rulante (12 km, opțiuni scaun rulant sau hand bike), taxele de participare fiind gratuite – pentru a doua oară consecutiv la Maratonul Olteniei. Pe lângă faptul că poți dărui #energiepentrubine comunității, Învingătorilor din cursele virtuale le-am pregătit o tombolă dedicată cu produse în valoare de 17500 lei (3500 euro): Pentru toți participanții la toate competițiile virtuale:
1 Ceas Garmin Fenix 6 PRO. Pentru participanții la MTB 33 km: 1 Ceas Garmin Forerunner 935, 1 Ceas Garmin Forerunner 45. Pentru participanții la MTB 22 km:
1 Ceas Garmin Forerunner 935, 1 Ceas Garmin Forerunner 45. Pentru participanții la TRAIL running 22 km: 1 Ceas Garmin Forerunner 935 ,1 Ceas Garmin Forerunner 45. Pentru participanții la TRAIL running 12 km: 1 Ceas Garmin Forerunner 935, 1 Ceas Garmin Forerunner 45. Pentru participanții la cursele în scaune rulante, 1 Ceas Garmin Forerunner 55″, conform CEZ România.

Parcurgerea distanțelor pentru fiecare cursă virtuală trebuie realizată într-o singură sesiune, iar pentru înregistrarea curselor pe care le-au realizat, concurenții vor primi prin e-mail instrucțiunile necesare. Detaliile pentru transmiterea rezultatelor la maratonul virtual, care trebuie înregistrate până pe 30 august, ora 23:59, au mai subliniat organizatorii, care au adăugat și că din cauza efortului considerabil, concurenții au avut la dispoziție zone dedicate de recuperare și Pasta Party.

Ediția din 2021 a Maratonului Olteniei este organizată cu sprijinul Primariei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Clubul Sportiv Lykaios, SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem și RC Europe; și a partenerilor Silver ALM POWER GROUP, Ciga Energy, Comranado, ELCO Power Muntenia, Țuca Zbârcea & Asociații, FOREST ELECTRO GRUP 2002, Energotech, Electroalfa, Nibaco, Elco Tg-Jiu, Hervis Sports, Venturo Investment, Fine Business Consulting, Gold Nutrition, IMSATIE DROBETA, NISEMPRA ELECTRO, Inform Lykos.

Politica