sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lidl retrage două produse pe bază de cânepă de pe piață din cauza conținutului mare de THC

Alte două produse comercializate în magazinele Lidl vor fi retrase de piață, după ce au fost depistate în conținutul acestora cantități mari de tetrahidrocanabinol (THC).

Este vorba despre două produse pe bază de cânepă – un sortiment de ceai și unul de ulei.

Astfel, producătorul sloven Mogota d.o.o. recheamă produsul „Mogota Ceai de cânepă 20 buc” cu data de valabilitate minimă 31.12.2022.  În produs s-a depistat un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). În aceeași situație se află și produsul „Vita D’or Ulei bio de canepa presat la rece 250ml”, un ulei în care s-a găsit un conţinut ridicat de THC.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consumarea acestor produse poate avea consecințe nedorite asupra sănătății, precum schimbări ale dispoziției și oboseală, substanța fiind apreciată ca având proprietăți psihoactive, potrivit mediafax.ro.

Produsele pot fi returnate în toate magazinele Lidl, contravaloarea acestora fiind restituită chiar şi fără prezentarea bonului fiscal.

Având în vedere situația creată, Asociaţia Pro Consumatori a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) cu privire la demararea unei anchete în acest sens. Autoritățile vor elucida modul în care două produse alimentare cu un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC) notificate de LIDL România pe site-ul ANSVSA au fost comercializate în reţeaua de magazine.

Politica