vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Împușcături în Craiova între interlopi

Împușcături în Craiova, într-o parcare din cartierul Rovine. Mitre Cantemir, cunoscut ca Fane Vitamină, a ajuns la spital cu răni în braț și palmă. Ar fi fost împușcat de Alexandru Grigore Băloiu, zis Gore, au precizat pentru „Jurnalul Olteniei”, surse care au dorit să rămână anonime. Ulterior, Poliția Dolj a confirmat incidentul. Ambii sunt cunoscuți ai lumii interlope craiovene. Victima nu a vrut să depună plângere la Poliție și nici să dea detalii despre incident. Cu toate acestea, a fost declanșată o anchetă, după ce polițiștii au fost sunați de la spital.

Agresorul ar fi folosit un pistol cu gloanțe de cauciuc. Potrivit Poliției, arma era una neletală, nesupusă autorizării. Iar cel care a folosit-o ar fi avut fața acoperită, dar a fost recunoscut de victimă.
„În noaptea de 26/27 august a.c., polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizați telefonic de către reprezentanți ai unui spital din Craiova, cu privire la faptul că la această unitate medicală s-a prezentat un bărbat de 43 ani, din Craiova, care prezenta două plăgi împuşcate în nivelul brațului stâng.
La unitatea medicală s-au deplasat polițiștii, care, în urma discuțiilor purtate cu persoana vătămată au stabilit că în jurul orelor 22:00, în timp ce se afla în parcarea unui bloc, din Craiova, a observat un autoturism din care a coborât o persoană care ar fi avut fața acoperită dar pe care ar fi recunoscut-o ca fiind un tânăr de 29 de ani, din localitate, care ar fi executat în direcția lui mai multe focuri de armă după care ar fi părăsit zona, cu autoturismul.
La nivelul IPJ Dolj a fost constituit un colectiv de lucru format din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, A.E.S.P., Poliției Municipiului Craiova – B.I.C. și Secției 4 Poliție Craiova care desfăşoară cercetări sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violenţe, în vederea clarificării și stabilirii întregii situații de fapt.
În urma activităţilor desfăşurate, tânărul indicat de persoana vătămată a fost identificat pe raza Municipiului Craiova și condus la sediul poliției pentru cercetări.
Ulterior, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
În continuarea cercetărilor, la data de 27 august a.c., a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința persoanei bănuite de comiterea faptei.
În urma percheziției efectuate, au fost ridicate bunuri în vederea continuării cercetărilor.
Persoana bănuită a fost condusă la sediul poliției pentru audieri”, au anunțat reprezentanții Poliției Dolj.
Oamenii legii continuă cercetările în acest caz sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Cei doi au fost în atenția publică de mai multe ori, în urma unor scandaluri, dar au și fost trimiși în fața instanței pentru diverse fapte de la camătă la tentativă de omor.

Poliția: Criminalitatea în Dolj în scădere în 2021

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu este pentru prima dată când în Craiova au loc astfel de incidente. Cu toate acestea, Poliția Dolj arată în rapoarte că, cel puțin în acest an, criminalitatea este în scădere.
Astfel, conform raportului semestrial înaintat de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj Prefecturii, în acest an au fost înregistrate cu 357 de cazuri mai puține decât în primele 6 luni ale anului 2020.
„În ceea ce priveşte combaterea criminalităţii, se constată o scădere a numărului infracţiunilor sesizate la nivelul judeţului Dolj, de la 7.069 de fapte înregistrate în primul semestru al anului 2020, la 6.712 infracţiuni sesizate în cursul semestrului I al anului 2021. (-357)”, anunță IPJ Dolj, care adaugă și că infracționalitatea contra persoanei a scăzut la rândul ei față de anul trecut, fiind înregistrată o scădere de la 2.321 la 1.911 infracțiuni.
În ceea ce privește criminalitatea împotriva patrimoniului, aceasta este de asemenea în scădere, la fel și numărul infracțiunilor de furt.
„Criminalitatea contra patrimoniului cunoaşte o scădere de la 2.691 fapte înregistrate în 2020 la 2.412 înregistrate în primele șase luni ale anului 2021 (-279). Numărul infracţiunilor de furt scade, de asemenea, de la 1.652 în 2020, la 1.341 în primul semestru 2021 (-311)”, conform IPJ Dolj.
Nu în ultimul rând, în ceea ce privește infracţionalitatea la regimul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase, au fost înregistrate 35 de dosare penale şi au fost ridicate în vederea confiscării 23 de arme dintre care 4 letale şi 19 neletale.
IPJ Dolj a mai subliniat că activitatea poliţiştilor din cadrul structurii de investigare a criminalităţii economico-financiare s-a axat pe instrumentarea dosarelor de evaziune fiscală, în primele șase luni ale anului 2021 fiind înregistrate 56 dosare penale în acest domeniu, au fost derulate activităţi care au dus la întocmirea a 17 rechizitorii, iar din prejudiciul constatat, în valoare de 14.125.000 lei, a fost recuperată suma de 1.925.000 lei.
Totodată, în ceea ce priveşte activitatea de supraveghere judiciară, în primele șase luni ale anului 2021, în judeţul Dolj au existat 130 persoane împotriva cărora au fost dispuse măsuri preventive, dintre acestea: 91 – arest preventiv, 23 – reţinere pe 24 ore, 10 – control judiciar, 6 – arest la domiciliu, au adăugat reprezentanții IPJ Dolj.

Politica