Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Festivalul de literatură Transdanubiană la Craiova

Publicat

pe

Vineri a început „Festivalul de literatură Transdanubiană”, eveniment cultural care are loc în zona transfrontalieră România-Bulgaria. Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile a vorbit despre festival și activitățile care vor avea loc în Craiova cu această ocazie, activități susținute la la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Muzeul Olteniei Craiova și în Parcul „Nicolae Romanescu”.

” Vineri a început prima ediție a „Festivalului de literatură Transdanubiană”, un eveniment cultural unic în zona transfrontalieră România-Bulgaria.

Peste 120 de personalități culturale din cele două țări vor participa la o serie de activități menite să evidențieze importanța conservării și dezvoltării patrimoniului cultural, specific zonei geografice a Dunării de Jos. Lansări de carte, expoziții, conferințe, ateliere și workshop-uri vor avea loc, în acest weekend, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Muzeul Olteniei Craiova și în Parcul „Nicolae Romanescu”.

Aceste manifestări se desfășoară în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, „Comori scrise ale Dunării de Jos”, proiect câștigat de Biblioteca „Alexandru și Aristia Aman”, în parteneriat cu o fundație dedicată bibliotecilor din Bulgaria, precum și cu Biblioteca Regională din Ruse.

La deschiderea festivalului, am vorbit despre importanța întăririi relațiilor economice și culturale dintre cele două țări. De altfel, în ultima perioadă, am avut alte două întâlniri cu oficiali bulgari și reprezentanți ai comunității de la sud de Dunăre, pentru a stabili conexiuni stabile și pentru a crea parteneriate menite să ajute la nașterea unor proiecte noi.

Colaborările cu mai multe districte din nordul Bulgariei s-au concretizat în proiecte ce au adus regiunii noastre o finanțare de peste 30 de milioane de euro”, a declarat  Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.