vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua internațională a câinelui, sărbătorită la ISU Mehedinți

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți au sărbătorit, joi, Ziua internațională a câinelui, serbând-o pe Tina, patrupedul-salvator al instituției, care de curând a împlinit 9 ani.

Tina a fost adusă la sediul Detașamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin la vârsta de 8 luni, de la Centrul Chinologic din Sibiu, fiind specializată în misiunile de căutare-salvare a persoanelor aflate sub dărâmături.

„Patrupedul face echipă cu instructorul canin, plt. adj. Ciocoteală Constantin, alături de care a deprins tehnicile specifice misiunilor de căutare-salvare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din fericire, până acum nu a fost nevoie ca Tina să participe la misiunile pompierilor mehedințeni, însă le-a fost alături salvatorilor, pe timpul exercițiilor desfășurate, fiind pregătită să-și dovedească eficiența în situații reale.

În tot acest timp, aceasta a dat dovadă de atașament față de coechipierul ei, manifestând calm și seriozitate în efectuarea antrenamentelor de pregătire destinate căutării și salvării persoanelor surprinse sub dărâmături.

De ziua ei, îi urăm colegei noastre necuvântătoare <<LA MULȚI ANI!>> și îi dorim o bătrânețe liniștită”, se arată într-un comunicat al ISU Mehedinți.

Politica