joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Brutar din Târgu Jiu, mort de Covid-19. Unitatea în care lucra a fost închisă de DSP Gorj

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 37 de ani din municipiul Târgu Jiu, care lucra ca brutar într-o brutărie din localitatea Bălești. Acesta a fost răpus de virusul SARS-CoV-2, plămânii fiindu-i extrem de grav afectați.

Târgujianului i-a fost recomandat, în urmă cu două zile, de către medicul de familie, să facă un test pentru a vedea dacă a contractat virusul și eventual să se interneze la Spitalul de Boli Infecțioase. Același lucru i-a spus și sora sa, cadru medical. Insistențele au fost generate de faptul că în brutăria în care lucra bărbatuL a fost depistat cu puțin timp înainte un caz de infecție cu Covid-19, potrivit gorjeanul.ro.

Infecția bărbatului a fost confirmată de medicii legiști, cauza decesului fiind insuficiența respiratorie. Virusul îi afectase ambii plămâni, acesta supraviețuind în ultimele zile cu jumătate de plămân cu ajutorul căruia respira, după cum susțin reprezentanții Serviciului Județean de Medicină Legală Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Constatarea legiștilor a fost confirmată, de asemenea, și de Institutul Mina Minovici, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a dispus, miercuri, suspendarea activității în brutăria din Bălești.

Părinții decedatului sunt acum internați la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Cazul înregistrat la nivelul județului Gorj i-a șocat pe majoritatea, având în vedere incidența redusă privind infectarea cu Covid-19 în județ – 0,09 cazuri la mia de locuitori. Totodată, în Târgu Jiu, incidența SARS-CoV-2 este de 0.12 cazuri/mia, iar în Bălești, de 0,13 cazuri/mia de locuitori, conform raportării DSP Gorj.

Politica