joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

709.000 de lei în plus de la bugetul local, pentru combaterea țânțarilor din Craiova

Serviciul Administrare şi Monitorizarea Servicilor de Utilitate Publică propune Consiliului Local Craiova să aprobe alocarea sumei de 709.000 de lei pentru dezinsecția din municipiu. Activitatea ar urma să ajute la combaterea țânțarilor, iar banii nu ar reprezenta nimic altceva decât o suplimentare a fondurilor deja existente. Conform cererii aduse în atenția consilierilor, cheltuielile estimate și creșterea tarifelor pentru anumite prestații pot duce la cheltuieli în plus.

Având în vedere fondurile existente și cheltuielile estimate pentru realizarea programului unitar de acțiune de combatere a vectorilor pe anul 2021, așa cum este definit de Regulamentul-cadrul al serviciului de salubrizare a localităților aprobat prin Ordinul ANRSC nr. 82/2015, cu modificările și completările ulterioare, dar și creșterea tarifelor pentru prestațiile respective, solicităm suplimentarea fondurilor pentru „Salubritate”, cu suma de 709.000 de lei”, se arată în cererea formulată de Serviciul Administrare şi Monitorizarea Servicilor de Utilitate Publică.

Până la data de 03.08.2021, a fost cheltuită pentru activitățile de dezinsecție și deratizare suma de 1.254.040,01 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consilierii vor decide, joi, dacă alocarea sumei de 709.000 de lei este necesară combaterii țânțarilor și dacă investiția este relevantă în acest moment.

La mijlocul lunii august, în Craiova s-a intervenit pe toate zonele cu luciuri de apă, pentru combaterea insectelor dăunătoare. Acțiunile de larvicidare s-au desfășurat în Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică, Parcul Hanul Doctorului, dar și în zonele cu lacuri de la marginea orașului. Primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu, anunța că astfel de acțiuni urmau să fie demarate în toate cartierele din Bănie.

Această etapă este urmată de acțiuni de dezinsecție, care se vor desfășura în toate cartierele orașului”, a spus edilul.

Politica