joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sancțiuni pentru craiovenii care nu depun declarații pentru taxa de salubrizare

Craiovenii care nu vor depune până la sfășitul acestei luni declarația de impunere în vederea înregistrării în evidențele fiscale a taxei speciale de salubrizare for fi sancționați, după cum anunță Primăria Craiova. Instituția reamintește că data de 30.08.2021 este termenul limită pentru depunerea declarațiilor, iar asupra celor care nu vor face acest lucru se vor lua următoarele măsuri și sancțiuni.

„Măsuri: Nedepunerea declarațiilor de impunere pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare, dă dreptul Direcției Impozite și Taxe să procedeze la impunerea din oficiu a taxei speciale de salubrizare. Astfel, obligația de plată se va stabili din oficiu, pentru fiecare imobil deținut/utilizat și nedeclarat pentru un număr de 3 persoane.

Pentru neachitarea taxei speciale de salubrizare până la primul termen, respectiv 30.08.2021, iar pentru restul lunilor rămase din an, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a prestat serviciul de salubrizare, craiovenii datorează, începând cu ziua următoare scadenței, accesorii în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună de întârziere până la data plăţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sancțiuni: Nedepunerea sau depunerea peste termen a declarațiilor de impunere a taxei speciale de salubrizare constituie contravenţie și se sancționează cu amendă de la 77 lei la 307 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sacțiunilor se fac de către primar și persoane împuternicite din cadrul autorității publice locale, începând cu data de 31.08.2021″, conform Primăria Municipiului Craiova, care ține să reamintească și modalitățile prin care declarația poate fi depusă.

Electronic, pe adresa de email: [email protected]; Electronic, accesând site-ul www.primariacraiova.ro, secțiunea e-Servicii  Ghiseul online – depunere; Fizic, la toate punctele de lucru ale DIRECȚIEI IMPOZITE ȘI TAXE sau PRIN POȘTĂ.

Politica