vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova ușurează munca Iridex și cumpără 300 de coșuri de gunoi

Primăria Craiova vrea să cumpere 300 de coșuri de gunoi stradal din fibră de sticlă. Pentru ca acest lucru să fie posibil, autoritățile locale așteaptă oferte din partea operatorilor economici interesați și sunt gata să plătească 115, 218, 00 RON. Perioada de valabilitate a ofertelor va fi de 30 de zile, iar marți este ultima zi în care acestea vor putea fi depuse.

Oferta cu prețul cel mai scăzut și care îndeplinește toate condițiile puse de Primăria Craiova va fi și cea câștigătoare. Operatorul economic își va asuma ca, în cazul în care oferta lui este stabilită câștigătoare, să furnizeze produsele în graficul de timp anexat.

Coșurile de gunoi vor fi confecționate din rășini poliesterice înglobate cu țesături de fibră de sticlă. Acestea vor avea o capacitate utilă de 30-35 de litri și culoarea maro. Perioada de garanție acordată produselor va fi de minim 2 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prezenta achiziție va sigura furnizarea necesarului de coșuri de gunoi stradal din fibră de sticlă, utilă unei salubrizări mai eficiente, în municipiul Craiova. În prezent, în Craiova se desfășoară un amplu program de amenajare, menținere și protejare a zonelor verzi, situate în cuprinsul orașului. Montarea coșurilor de gunoi are ca scop menținerea curățeniei de către populație, pe străzi, în parcuri și grădini publice, oferim în același timp o notă aparte, în arhitectura urbanistică locală. Protecția și conservarea mediului înconjurător, natural sau construit reprezintă un deziderat al municipiului Craiova. Prin achiziția coșurilor de gunoi stradal din fibră de sticlă, serviciul de salubrizare în municipiul Craiova va intensifica activitatea de colectare a deșeurilor, menținând un nivel ridicat în asigurarea igienei și protecția sănătății populației”, se arată în caietul de sarcini.

Cele 300 de coșuri de gunoi pe care Primăria de vrea pot fi o mică „gură de aer proaspăt” pentru Iridex. Firma de salubrizare ce și-a început prestarea serviciului de colectare separată și transportul separat al deșeurilor din Craiova, la 1 iulie, a fost depășită de situație încă din prima lună de muncă. Primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu, a recunoscut acest lucru și a spus că operatorul va achiziționa mai multe containere. Până atunci, autoritățile locale pot spera la faptul că oamenii vor arunca mai mult gunoi în cele 300 de coșuri achiziționate, iar Iridex nu va mai lăsa tomberoanele pline lângă blocuri.

A fost o perioadă dificilă, până când am intervenit noi, Primăria. Am stat de vorbă cu ei, le-am spus: . De la Salubritate au mai plecat niște oameni la care noi nu voiam să renunțăm. Până la urmă i-am lăsat să plece la Iridex. Apoi, ne-au reproșat faptul că infrastructura Salubrității nu era pusă la punct. Noi am aprobat în ședința de consiliu că vom cumpăra niște containere, de fapt operatorul le va lua. Ele vin abia după două luni. Dar în această perioadă, el a spus că avem zone întregi în Craiova în care la platformele de blocuri nu mai există containere decât fără acea platformă și fără roți și că ele nu pot fi utilizate, motiv pentru care, la cererea noastră, a achiziționat 600 de containere care sunt deja pe străzile Craiovei, pe propria cheltuială. Am încercat să gestionăm cât mai bine această activitate, împreună cu operatorul. Mai sunt locuri de pus la punct. 20% dintre firme, deși sunt obligate să aibă contract cu Iridex, nu au semnat acest contract. Poliția Locală va începe o acțiune de a amenda aceste firme. Degeaba se duce operatorul să ia gunoiul, pentru că apoi vin firmele și depozitează gunoiul. În luna septembrie nu vom mai avea probleme”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu, în urmă cu 3 săptămâni.

Politica