joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A început distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă în Târgu Jiu

Peste 1.500 de pachete cu produse alimentare și de igienă urmează să ajungă în casele targujienilor cu o situație financiară precară.

Municipalitatea pune la dispoziția acestora, prin Programul Operațional „Ajutorarea Persoanelor Defavorizate” susținut de Uniunea Europeană, 1.583 de colete cu alimente, respectiv cu produse de igienă corporală.

În ceea ce privește pachetele cu alimente, acestea conțin mai multe pungi de făină, mălai, zahăr, paste făinoase, orez, sticle de ulei, dar și conserve de carne de porc, compot de fructe sau gem de fructe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele de igienă vin cu cinci bucăți de periuțe de dinți, o pastă de dinți, un săpun lichid, un șampon pentru copii și detergent.

Potrivit prevederilor O.U.G nr. 84/ 2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării  Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, sunt stabilite trei categorii de persoane care au calitatea de destinatari finali ai POAD, și anume:

1. persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, acordat în baza Legii nr. 416/ 2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare (titularii aflați în plată, precum și membrii familiilor acestora);

2. familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/ 2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stabilite prin dispoziţie scrisă a primarului (titularii aflaţi în plată, precum şi membrii de familie a acestora);

3. persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private), şi în alte situaţii asemănătoare, stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

Persoanele încadrate în categoriile sus menționate pot merge să-și ridice pachetele, luând mai întâi legătura cu reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.

Politica