miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reabilitarea piețelor din Craiova continuă

După ce la sfârșitul lunii iulie Primăria Craiova a început reabilitarea pieței Chiriac, o altă piață din oraș urmează să fie modernizată. Este vorba de piața din zona Ciupercă, unde tarabele aflate în acest moment sub cerul liber vor fi înlocuite de o construcție metalică modernă. Costurile estimate pentru studiul de fezabilitate sunt de peste 430.000 de lei, iar termenul de execuție este de 1 an de zile de la data semnării contractului, după cum precizează într-o postare pe pagina de Facebook Edilul Municiupiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

„A fost postată în SEAP documentația specifică procedurii de achizitie pentru PT, DE și execuție. Valoarea proiectului estimată prin Studiul de fezabilitatea este de 436.000 lei fara TVA, durata de finalizare a investitiei fiind de maxim 12 luni de la data semnării contractului. Astfel, locul tarabelor aşezate sub cerul liber în prezent va fi luat de o construcţie metalică modernă, prevăzută cu uşi-rulou pe trei laturi, în care să-şi desfăşoare activitatea comercianţii de fucte şi legume”, a declarat Olguța Vasilescu.

În urmă cu mai puțin de o lună au început și lucrările de reabilitare ale Pieței Chiriac din Craiova, acest lucru realizându-se la cererea craiovenilor cu domiciliul în proximitate, după ce piața a fost nefuncțională o bună perioadă de timp.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Piața Chiriac intră în reabilitare. La cererea cetățenilor care au domiciliul in apropierea acestei piețe, ea va deveni din nou funcțională, iar tarabele vor fi inchiriate, în special, producătorilor autohtoni”, a declarat Primarul Craiovei în urmă cu 3 săptămâni.

Acțiunile de reabilitare ale piețelor din Craiova sunt în plin proces de mai bine de 2 ani. Dacă în 2018 a fost modernizată piața din zona gării, în 2020 a fost reabilitată și piața din Valea Roșie, iar la acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate pentru piața din Brazda lui Novac, urmând ca în următoarele săptămâni să se finalizeze documentația. Directorul General al SC Piețe și Târguri, Alin Mărăcine a subliniat inclusiv faptul că se ia în calcul realizarea unei parcări supraterane în zona Pieței Centrale.

„Interesul nostru este să modernizăm toate piețele din oraș. În 2018 am modernizat piața de la gară, anul trecut și spre sfârșitul anului trecut am adus modificări și pieței din Valea Roșie.  Totodată se lucrează la studiul de fezabilitate pentru piața din Brazda lui Novac și în două săptămâni vom finaliza documentația. Proiecte există și pentru Piața Centrală, unde încercăm și realizarea unei parcări supraterane”, a declarat . Directorul General al SC Piețe și Târguri, Alin Mărăcine.

Reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova, instituția care se ocupă de reabilitări, au specificat, deasemenea, la sfârșitul lunii iulie, ca înafară de reabilitarea piețelor, instituția pune la dispoziția producătorilor agricoli și noi locuri disponibile în piețele din oraș, specificând că la acest moment, numai în Piața Centrală sunt 150-200 de locuri libere, după cum declară Directorul General, Alin Mărăcine. „În pieţele din Craiova, administrate de societatea noastră, există locuri disponibile pentru producătorii agricoli, în sectoare anume destinate acestora. Toţi producătorii agricoli care vor să-şi vândă legumele şi fructele produse în propriile gospodării sunt aşteptaţi la birourile inspectorilor din fiecare piaţă, pentru a primi îndrumările necesare, în vederea obţinerii unui loc de vânzare în piaţă”, conform SC Piețe și Târguri. 

Politica