sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tronsonul 2 al DX Craiova – Piteşti, aproape gata


Peste 1700 de persoane au fost implicate în lucrările efectuate la cel de-al doilea tronson al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Realizat în proporţie de 87%, după cum precizează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, tronsonul 2 ar trebui sa fie gata până la finalul acestui an. 
Cu o lungime de 39,85 km, porţiunea de drum expres va face legătura între localităţile Robăneşti şi Slatina, iar costul lucrărilor este de 661.452.009,54 lei. Asocierea  SA & PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL – SC CONSITRANS SRL este cea care se ocupă de lucrările tronsonului 2. 

Reamintim că, la finele lunii trecute, a fost redesemnat şi constructorul care se va ocupa de tronsonul 4 al drumului, acesta fiind tot ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L, care a reuşit să ducă lucrările tronsonului 2 la aproape 90% la acest moment.  „Vineri, 30.07.2021, s-a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor dispus de Curtea de Apel București prin Hotărârea civilă nr. 1394/2021 pronunțată la data de 24.06.2021 și adusă la cunoștință Autorității Contractante prin Certificatul de grefă în data de 28.06.2021 în cadrul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare și Execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4”.Ofertantul desemnat câștigător a rămas ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – Lider de asociere), cu preţul de 617.080.915,60 Lei fără TVA.Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani”, anunța atunci Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a ținut să menționeze seriozitatea constructorului și spunea că speră că, de această dată, redesemnarea va fi cu noroc.„Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.Tronsonul 4 al DX Craiova Pitești are o lungime de 31,88 km. Acesta începe lângă localitatea Lunca Corbului din județul Argeș și traversează localitățile Albota și Costești, fiind racordat la autostrada A1 la km 121+185.

Drumul Expres va avea o lungime totală de 121,18 km, cele 4 tronsoane din Dolj, Olt şi Argeş, urmând să fie gata integral în 2023, ultimele terminate fiind tronsoanele 3 şi 4.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica