vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Vâlcea: „Fac astfel apel la populație să nu mai dea foc la resturile vegetale”

Numărul incendiilor de vegetație din județul Vâlcea a crescut mult. Numai în ultimele 12 zile la dispeceratul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea au fost anunțate 38 de astfel de evenimente, care au necesitat intervenția pompierilor militari pentru că oamenii nu au mai putut controla focul.

Sebastian Fârtat, prefectul de Vâlcea, a făcut un apel către populația din județ, prin care îi roagă pe oameni să nu mai dea foc la resturile vegetale. Acesta a dat exemplu situațiile din Grecia și Turcia, acolo unde flăcările au provocat adevărate dezastre.

Fac astfel apel la populație să nu mai dea foc la resturile vegetale și să respecte cu strictețe măsurile specifice de prevenire a acestor evenimente nedorite, mai ales că și în zilele următoare vor fi temperaturi ridicate ce cresc riscul izbucnirii unor astfel de incendii. În țara noastră, arderile de vegetație sunt interzise în orice condiții, dar cu atât mai mult pe timp de caniculă și pe vânt puternic, factori care determină întețirea și extinderea cu rapiditate a flăcărilor pe o suprafață foarte mare.Situația critică din Grecia și Turcia demonstrează că nu este de glumit cu aceste arderi necontrolate. Statisticile arată că multe dintre incendiile de vegetație uscată din aceste țări au fost provocate de intervenția oamenilor. Din acest motiv este important să dăm cu toții dovadă de responsabilitate și să arătăm respect față de natură pentru a nu ajunge la pagube materiale importante sau chiar la pierderi de vieți omenești. Vă recomand să nu utilizați niciodată focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt, să nu dați foc la resturi vegetale, gunoi, deșeuri sau alte materiale combustibile decât în locuri special amenajate sau pe terenuri pregătite, cât mai departe de construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații sau alte vecinătății și, cel mai important, să nu lăsați niciodată focul nesupravegheat sau să plecați fără a vă asigura că ați stins jarul”, a transmis Sebastian Fârtat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica