vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Număr mare de călători în trenurile către Litoral: CFR suplimenteză vagoanele

Românii dau năvală pe litoral! CFR suplimentează numărul de vagoane al mai multor garnituri de tren care vor pleca luni către mare din București și alte mari orașe, din cauza afluxului mare de călători.

Potrivit companiei, este vorba despre trenurile RE 8005, IR 1922, IR 1983, IR 1994, care sunt compuse „la capacitatea maximă admisă din punct de vedere tehnic”, ceea ce înseamnă 1.100-1.400 de locuri la fiecare tren. ”De asemenea, sunt suplimentate și celelalte trenuri din marile orașe care circulă spre litoral. De exemplu, dinspre Moldova, la trenurile care asigură legătura directă, sunt disponibile 2.500 de locuri”, transmite CFR Călători.

Trenurile care circulă duminică spre sau dinspre litoral sunt deja suplimentate cu vagoane la capacitatea maximă. CFR îndeamnă călătorii să folosească toate modalitățile de achiziție a biletelor: online, de pe cfrcalatori.ro, din aplicația „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online”, de la automatele de bilete din gări sau direct de la casele de bilete și agențiile de turism. Compania avertizează că încearcă să asigure aer condiționat în toate vagoanele, dar că pot apărea și situații în care răcirea nu va fi în parametri normali, din cauza temperaturilor exterioare extreme de peste 35 de grade Celsius, care se traduc la nivelul șinei și a cutiei vagonului în 50 de grade Celsius, sau a deschiderii geamurilor. Tot din cauza condițiilor meteo, este posibil ca viteza să fie redusă în anumite intervale orare și pe anumite porțiuni de cale ferată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ce trebuie să facă persoanele care au sensibilitate crescută la căldură: să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj; să aibă medicaţia necesară în caz de nevoie; să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Politica