joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Dezvoltării investește peste 18 milioane de lei în județul Gorj

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila-Zoltán, a mers în vizită în județul Gorj. Acesta a văzut Colegiul Național Tudor Vladimirescu și Spiru Haret din municipiul Târgu-Jiu. Clădirile celor două importante instituții de învățământ sunt reabilitate și modernizate cu o finanțare totală în valoare de 11,3 milioane de lei asigurate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Ambele lucrări sunt foarte avansate și vor putea fi predate în curând. În municipiu va fi reabilitată și grădinița nr. 8, și va fi extinsă cu o clădire nouă. Astfel, un număr suplimentar de 80 de copii vor putea fi înscriși în această unitate de învățământ”, a spus Cseke Attila-Zoltán.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a profitat de vizita ministrului și a discutat cu acesta despre domenii esențiale de infrastructură locală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am vorbit despre programul „Anghel Saligny” prin care se vor finanța proiecte din domenii esențiale de infrastructură locală. Este vorba despre lucrări pentru canalizare și alimentare cu apă, alimentare cu gaze naturale, dar și infrastructură rutieră. Noi facem tot posibilul pentru a accesa orice finanțare extrabugetară pentru modernizarea municipiului și avem pregătite o mulțime de proiecte în acest sens. De altfel, am ținut să-i prezint domnului ministru unele dintre lucrările reprezentative din domeniul educațional, de la reabilitarea și modernizarea colegiilor naționale „Tudor Vladimirescu” și „Spiru Haret” și până la Grădinița nr. 8, extinsă și reabilitată cu fonduri europene. Facem eforturi și investim masiv pentru creșterea numărului de locuri în creșe și grădinițe, mai ales că cererea este foarte mare. Avem promisiunea obținerii de finanțări substanțiale în acest sens, chiar și fără cofinanțare din partea noastră. Voi continua să lupt pentru obținerea de fonduri pe care să le folosim în proiecte gândite să modernizeze municipiul Târgu Jiu”, a spus Marcel Romanescu.

Tot în județul Gorj, Cseke Attila-Zoltán a explicat că se vor investi încă 6,8 milioane lei, pentru dispensarele și centrele medicale moderne din comunele Peștișani, Arcani și Runcu. Totodată, ministrul a vorbit și despre reabilitarea și modernizarea unor școli din Peștișani și Runcu, iar în Arcani a fost în vizită la Stația de alimentare cu apă și Stația dr epurare.

În Peștișani va fi reabilitat și modernizat Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși, iar Grupul Școlar industrial din localitatea comuna Runcu, va avea o noua sală de sport pentru elevi, și pentru toți membrii comunității în afara orelor de curs. Astfel elevii din cele două localități pot învăța în condiții moderne. În localitatea Arcani am vizitat Stația de alimentare cu apă și Stația dr epurare, investiție finanțată de Minister, dar am vizitat și lucrările drumului județean, pe porțiunea de legătură dintre localitățile Arcan și Runcu. Această investiție a primit o finanțare în valoare de 26.682.033,66lei prin PNDL”, a spus ministrul.

Politica