Veneția, orașul inundat: turiștii s-au plimbat și au dansat prin apă

Veneția, orașul de sub apă a fost din nou inundată, iar turiștii s-au plimbat cu picioarele goale prin Piața San Marco, unde apa le ajungea până la genunchi. Fenomenul mai este cunoscut ca „acqua alta”, fiind considerat rar pentru mijlocul lunii august. Veneția se așteaptă la mareea înaltă primăvara și toamna, de aceea fenomenul produs în această vară este considerat neobișnuit.

Din cauza schimbărilor climatice și a creșterii nivelului mării, piața San Marco a trecut de la inundații de patru ori pe an în 1900 la peste 60 de ori pe an în prezent. Cu toate acestea, turiștii nu păreau foarte supărați, mulți alegând să-și dea jos pantofii și să se plimbe prin apă.

Cea mai joasă parte a Veneției este chiar în fața catedralei din piața San Marco, care este la doar 64 cm deasupra nivelului mării, fiind întotdeauna prima care se inundă. Orașul a investit 6 miliarde de euro în sistemul MOSE de apărare împotriva inundațiilor, care a fost utilizat pentru prima dată în toamna anului 2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sistemul funcționează folosind o serie de bariere mobile care pot izola Veneția de Marea Adriatică atunci când apar mareele înalte. Cu toate acestea, MOSE este conceput pentru a se activa când valurile trec de 110 cm înălțime, așa că, de această dată, sistemul de apărare împotriva inundațiilor nu a protejat orașul.

Populare

Recomandări

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de...

În weekend, Craiova e în sărbătoare! Parcul Nicolae Romanescu împlinește 120 de ani

Cu 120 de ani în urmă, prindea viață, la...

Drumul Ford – DEx 12 a fost desenat

Proiectul pentru construcția șoselei de legătură Ford (DN6) –...

Se deschide Muzeul Cărții și Exilului Românesc

Se pregătește inaugurarea Muzeului Cărții și Exilului Românesc, înființat...