vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi. Incendiu de proporţii în comuna Devesel. Au ars mai multe gospodării

Peste 45 de pompieri, inclusiv din ture libere, au intervenit, luni, cu şase autospeciale cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu violent de vegetaţie, în satul Scăpău din comuna Devesel, judeţul Mehedinţi. Focul s-a extins şi la mai multe gospodării.

 Potrivit ISU Mehedinți, au ars cel puțin șapte gospodării. La 4 dintre acestea au ars diverse bunuri, precum garduri sau anexe, iar la 3 sunt afectate și casele de locuit.

„Peste 45 de pompieri intervin cu 6 autospeciale cu apă şi spum pe raza localităţii Scăpau, comuna Devesel, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, care se manifesta violent şi s-a extins la mai multe gospodării”, transmite ISU Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un bărbat din satul Scăpău și-a pierdut agoniseala de-o viață, după ce flăcările i-au distrus casa, maşina, căruţa şi animalele, scrie Digi24, în câteva zeci de minute, întreaga gospodările a acesuia s-a transformat în scrum. Omul a reuşit să salveze o singură găină din curte. 

În sprijin, au fost solicitate alte două autospeciale din cadrul ISU Dolj.

De peste două săptămâni, pompierii duc o luptă titanică cu incendiile de vegetație uscată.

”Ne confruntăm în ultima perioadă cu un număr foarte mare de incendii de vegetație uscată în județul Mehedinți. Din păcate, oamenii nu înțeleg că nu trebuie să-și curețe terenurile după recoltare, prin incendiere. Iată că din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic focul s-a propagat astăzi cu repeziciune în satul Scăpău și a ajuns la gospodăriile populației. În același timp, pe teritoriul județului, mai avem incendii în derulare în alte cinci localități, unde forțele de la ISU Mehedinți acționează pentru stingerea focarelor”, a declarat la fața locului prefectul Cristinel Pavel.

Politica