FOTO: Hoții de biciclete au fost prinși de polițiștii craioveni

Hoții de biciclete sunt, de fapt, doi tineri, de 24 și 26 de ani, din comuna Breasta, respectiv Craiova, care au păgubit mai multi oameni. În noaptea de 26/27 iulie au luat două biciclete din scara unui bloc din Craiova, cauzând proprietarului un prejudiciu de aproximativ 3500 de lei. Pe 30 iulie au luat din grădina unui bloc din Craiova, o bicicletă, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1000 de lei. în aceeași zi ar fi sustras 3 polizoare, o bormaşină şi o trusă cu scule din cutia caroseriei unei autoutilitare, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 3000 lei.

Ei bine, ieri un polițist a observat pe strada Pelendava, o persoană care se deplasa cu o bicicletă, care avea caracteristici asemănătoare bicicletei sustrase pe 30 iulie. Poliţistul a solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie din cadrul secţiei și l-a dus pe presupusul hoț la secție. Din cercetări s-a stabilit că tânărul din Craiova, împreună cu cel din Breasta au furat bicicletele precum şi bunurile din autoutilitara.

,,Ieri, 9 august, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Craiova, au reținut pentru 24 de ore 2 tineri, de 24 și 26 de ani, din comuna Breasta, respectiv Craiova, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de furt calificat. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că tinerii ar fi sustras în noaptea de 26/27 iulie a.c., din scara unui bloc din Craiova, două biciclete care erau asigurate cu sistem antifurt de balustrada etajului 4 al blocului, cauzând proprietarului, un bărbat de 48 de ani, din Craiova, un prejudiciu de aproximativ 3500 de lei.

Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că tinerii ar mai fi sustras la data de 30 iulie a.c., din grădina unui bloc din Craiova, o bicicletă care aparţine unui bărbat de 32 de ani, din localitate, care era asigurată cu sistem antifurt, fiind prinsă de un grilaj metalic, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1000 de lei. Totodată, poliţiştii au stabilit că tinerii, în cursul aceleiaşi zile, ar fi sustras 3 polizoare, o bormaşină şi o trusă cu scule din cutia caroseriei unei autoutilitare care aparţine unui bărbat de 35 de ani, din Ciupercenii Noi, care era parcată pe Aleea Magnoliei, din Craiova, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 3000 lei.

Tot din cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză ar fi sustras o altă bicicletă care aparţine unui tânăr de 27 de ani, din Craiova, lăsată neasigurată la parterul blocului unde locuieşte, prejudiciul fiind recuperat si predat persoanei vătămate. La momentul sesizării, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar cercetările au fost continuate pentru identificarea persoanelor care ar fi sustras bunurile respective.

În cursul zilei de ieri, un poliţist din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova, care se afla în timpul liber, a observat pe strada Pelendava din localitate, o persoană care se deplasa cu o bicicletă, care avea caracteristici asemănătoare bicicletei sustrase la data de 30 iulie a.c.. Poliţistul a solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie din cadrul secţiei, care se afla în serviciu, persoana în cauză fiind condusă la sediul poliţiei, pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză este un tânăr de 26 de ani, din Craiova şi că bicicleta condusă de acesta ar fi fost sustrasă în ziua de 30 iulie a.c., din grădina unui bloc din Craiova. De asemenea, din cercetările efecuate de poliţişti a reieşit faptul că tânărul de 26 de ani, împreună cu un alt tânăr de 24 de ani, din Breasta, ar fi sustras şi celelalte biciclete precum şi bunurile din autoutilitara parcată pe strada pe Aleea Magnoliei, din Craiova.

O parte din prejudiciul cauzat a fost recuperat de poliţişti şi predat persoanelor vătămate. După administrarea probatoriului, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj. În cursul acestei zile, cei în cauză au fost prezentați instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile”, potrivit IPJ Dolj.

Populare

Recomandări

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 06.02 – 12.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 06.02 – 12.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...