Ce consecințe poate avea sedentarismul asupra somnului

Date:

Mereu a fost cunoscut faptul că sedentarismul are efecte negative asupra organismului. Un studiu american pune în evidenţă beneficiile unui mod de viaţă activ, care reduce riscul apneei obstructive în somn. Cercetarea a monitorizat, pe o perioadă de 10-18 ani, 137.917 subiecţi din SUA, potrivit medichub.ro. Au fost monitorizate orele de activitate fizică şi de sedentaritate ale participanţilor la studiu, de ambe sexe, informează publicaţia Santé Magazine. Studiul a fost publicat în European Respiratory Journal.

„În cercetarea noastră, nivelurile ridicate de activitate fizică şi mai puţine ore petrecute în faţa televizorului şi pe scaun, la muncă (…) au fost asociate unei incidenţe mai slabe a apneei obstructive în somn, după ce s-a ţinut cont şi de factorii potenţiali de confuzie”, a arătat Tianyi Huang, epidemiolog la Brigham and Women’s Hospital din Boston şi co-autor al studiului.

Rezultatele lsugerează că un mod de viaţă activ, indiferent de intensitate, are rol atât în prevenirea, cât şi în tratamentul apneei obstructive.

Tianyi Huang a mai arătat că activitatea fizică şi comportamentul sedentar sunt asociate în mod independent riscului de apnee obstructivă în somn. În cazul persoanelor care petrec, zilnic, multe ore pe scaun, creşterea activităţii fizice în timpul lor liber poate să reducă riscul apneei în somn.

La fel, pentru cei care nu sunt în măsură să facă zilnic mişcare, din cauza restricţiilor fizice, simplul fapt de a desfăşura diverse activităţi de intensitate mică şi medie, în picioare, este în măsură să reducă riscul sindromului în cauză.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...