vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un medic este audiat pentru că a eliberat adeverințe de vaccinare false

Un medic colaborator de la centrul de vaccinare din orașul Ocna Mureș a fost dus la audieri pentru că ar fi eliberat adeverințe de vaccinare false. Polițiștii și procurorii din Alba au făcut, joi, percheziții în județul Cluj la mai multe persoane care ar fi accesat registrul electronic de vaccinare al unui centru din Alba şi ar fi eliberat adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea unor persoane la acel centru, scrie Alba24. 

Medicul ar fi  accesat o platformă națională de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19. De asemenea, pe lângă medicul din Ocna Mureș vor mai fi aduse la audieri și alte zece persoane.

„Din cercetări a rezultat că, în 28 iunie, o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat mai multe adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate acolo”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Alba, potrivit ziarul Alba24, scrie libertatea.ro. De asemenea, polițiștii îi caută acum și pe cei care au solicitat adeverințele false.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica