vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maratonul Olteniei începe la sfârșitul lunii august, în Râmnicu Vâlcea


Cea de-a noua ediție a Maratonului Olteniei va avea loc la Râmnicu Vâlcea, în perioada 28 şi 29 august.

„Dragi învingători în sport și în viața de zi cu zi, Ne bucurăm să ne reîntoarcem la #MaratonulOlteniei2021!  În acest an, Ținutul Maratonului se transformă în Ținutul Învingătorilor, într-un format mixt de concurs, cu posibilitate de participare fizică, dar și virtuală. Mai mult, pentru al doilea an consecutiv, Maratonul Olteniei include o cursă pentru persoanele cu dizabilități”, spun organizatorii.
Cursele fizice de la Râmnicu Vâlcea se desfășoară respectând măsurile de siguranță în vigoare, fiind limitate la 400 de participanți pentru ambele zile.
Online:  Cursa MTB Cross County cu două variante de traseu: scurt, de 22 km și lung, de 33 km; Cursa Trail Run cu două variante de traseu: crosul de 12 km și semimaratonul de 22 km și Cursa online dedicată persoanelor cu dizabilități: 12 km.
Fizic – la Râmnicu Vâlcea: Cursa MTB Cross County cu două variante de traseu: scurt, de 22 km și lung, de 33 km și  Cursa Trail Run cu două variante de traseu: crosul de 12 km și semimaratonul de 22 km.
 

Cauzele sociale susţinute de Maratonul Olteniei 2021 şi concurenţii săi sunt:
– Fundaţia Alex Tache, pentru construirea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonaţi, în comuna Galicea, judeţul Vâlcea. Diferenţa dintre acest proiect şi celelalte case tip familial este că Alex vrea să locuiască împreună cu familia, alături de copii şi să le ofere căldura şi iubirea unui cămin adevărat.
– Secţia de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea în care anual se nasc peste 2000 de copii are nevoie de aparatură modernă. În medie, 200 dintre aceşti bebeluşi sunt născuţi prematur sau cu probleme medicale şi au nevoie de îngrijire de specialitate.
Fundaţia World Vision România oferă burse tinerilor din mediile vulnerabile şi le oferă acestora şansa de a nu abandona şcoala pe perioada liceului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peste 170 de copii din judeţul Vâlcea au nevoie de acest ajutor pentru a avea în continuare acces la educaţie.

Politica