vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Bani europeni pentru tablete și echipamente IT, necesare învățământului online în mai multe localități

Mai multe localități din județul Mehedinți vor primi fonduri nerambursabile pentru tablete și echipamente IT necesare învățământului online, destinate elevilor și cadrelor didactice din preuniversitar, după ce au aplicat și a fost aprobat dosarul prin Apelul 2 de proiecte din cadrul Acțiunii 2.3.3 destinată îmbunătățirii conținutului digital și infrastructurii TIC sistemice, asistența financiară nerambursabilă, prin intermediul Programului Operațional Competitivitate.

În total, în cadrul acestui apel, vor fi finanțate 515 proiecte din România.

Astfel, în Bîcleș, cu suma de 616059.91 lei se vor achiziționa echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line pentru a se asigura în bune condiții desfășurarea activităților didactice în anul școlar 2020-2021 la nivelul UAT Bîcleș.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Școala gimnazială din Breznița Ocol se vor folosi 527,501.27 lei pentru îmbunătățirea accesului la procesul de învățare în mediul online.

779,910.88 lei vor fi folosiți la Gruia pentru  dotarea elevilor cu tablete școlare precum și dotarea cadrelor didactice cu echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line pentru Școala Gimnazială Gruia.

La Isverna vor ajunge 471,459.90 lei pentru îmbunătățirea accesului la procesul de învățare în mediul online pentru elevii din Comuna Isverna.

Și la Drobeta Turnu Severin se așteaptă suma de 13,405,249.04 lei (finanțare de la AM POC-MIPE) pentru asigurarea desfășurării învățământului on-line.

373,040.46 lei (finanțare de la AM POC-MIPE) ajunge în Ponoarele pentru sprijinirea învățământului online.

Inițial, în urma procesului de evaluare, bugetul prevăzut pentru învățământul preuniversitar a fost epuizat după selectarea pentru finanțare a 318 de proiecte, alte 77 de proiecte fiind incluse în lista de rezervă. Ca urmare a faptului că la bugetul dedicat finanțării pentru instituțiile de învățământ superior au fost înregistrate economii în valoare de 37.837.552,97 de euro (echivalentul a 179.891.042,15 lei), MIPE a decis utilizarea acestei sume pentru finanțarea proiectelor depuse de unitățile de învățământ preuniversitar și unități administrativ-teritoriale din regiuni rurale și urbane, respectiv 79 de proiecte din regiunile rurale (o parte din lista de rezervă și o parte nou evaluate) și 41 de proiecte din regiunile urbane din lista de rezervă, scrie mehedinti.psnews.ro

Politica