Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Lucrări intense la tronsonul 1 al DX Craiova-Pitești

Publicat

pe

Peste 320 de persoane și 190 de utilaje sunt prezente zilnic pe șantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova Pitești. Lucrările au trecut pragul de 30% din total, în unele zone fiind pus stratul de susținere pe care urmează să fie turnat asfalt.

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca împreună cu directorul adjunct intreținere DN și autostrăzi al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Valentin Brasfaleanu, au vizitat miercuri șantierul de la tronsonul 1, pentru a vedea stadiul în care sunt lucrările și cum se desfășoară acestea. Împreună cu Dacian Dăncilă, șeful de șantier, prefectul Nicușor Roșca a inspectat cei 17,7 km ai primului tronson de drum expres pentru a analiza stadiul lucrărilor. “Se lucrează pe toată lungimea tronsonului. Dacă lunile trecute lucrările decurgeau în ritm de melc, de data aceasta am văzut sesizat o îmbunătățire. Cu toate acestea, am solicitat o mobilizare de oameni și utilaje. La ora actuală, zilnic sunt în șantier peste 320 de persoane care intervin cu ajutorul a peste 190 utilaje. Au ajuns la un stadiu de execuție de 31 la sută din lucrare, iar în unele zone a fost pus și stratul de susținere pe care urmează să fie turnat primul covor asfaltic. Voi inspecta periodic acest șantier pentru că îmi doresc să fie recuperată perioada în care lucrările nu au mers așa cum ne-am planificat”, a precizat prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca.

Tronsonul 1 Craiova – Balș al DX 12 Craiova – Pitești se întinde pe o lungime de 17,7 km, valoarea acestuia fiind de 358 milioane lei (fără TVA). Contractul de execuție a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parțial la finalul anului 2019, fiind executate de firma Tirrena Scavi.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.