vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii olteni i-au învățat pe copii cum să se ferească de pericole

Mai mulți copii din cadrul Școlii Populare de Artă „Adrian Băran” Slatina au participat, marți, la o acțiune derulată de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Olt, în urma căreia au învățat cum să se descurce în diferite situații neplăcute întâlnite la școală sau în mediul social.

Oamenii legii le-au explicat copiilor ce trebuie să facă atunci când consideră că sunt agresați și cum pot evita conflictele.

La acțiunea organizată în Parcul Eugen Ionescu din municipiu au fost prezenți și reprezentanți ai Poliției Olt. Totodată, activități de acest gen vor mai fi desfășurate și cu alte ocazii cu prilejul campaniei preventiv-educativă „Vacanță în siguranță”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„O frumoasă zi de vacanță am petrecut-o astăzi, în parcul Eugen Ionescu din municipiul Slatina, alături de un grup de copii din cadrul Școlii Populare de Artă <<Adrian Băran>> Slatina.  

Aproape 40 de copii au răspuns invitației noastre de a le oferi informații despre prevenirea unor situații neplăcute pe care le pot întâlni la școală sau în mediul social.

Colegii noștri din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, le-au vorbit copiilor despre cum pot evita conflictele, cum trebuie să protejeze datele personale și viața privată în mediul on-line sau cum trebuie să se comporte atunci când riscă sau sunt agresați fizic sau verbal.

Prezenți la activitate au fost și doi subofițeri din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil care le-au prezentat echipamentul individual de protecție, principalele atribuții pe care le îndeplinim, care sunt situațiile când trebuie să apeleze serviciul unic de urgență 112 și despre importanța respectului care trebuie acordat în societate.

Surpriza a venit din partea copiilor care ne-au încântat cu muzică de calitate și dansuri ritmate care au transmis energie tuturor”, se arată într-un comunicat emis de Jandarmeria Olt.

Campania preventiv-educativă „Vacanță în siguranță” va continua pe toată perioada vacanței școlare, iar în cadrul acesteia vor mai avea loc întâlniri cu activități interactive, în funcție de categoriile de vârstă ale tinerilor.

Politica