Germanii se vor putea vaccina cu o doză suplimentară de ser ARN mesager din septembrie

Date:

Germania va propune, de la 1 septembrie, administrarea unei doze de rapel de vaccin împotriva COVID -19 pentru categoriile vârstnice şi vulnerabile, precum şi persoanelor care nu au făcut un vaccin de tip ARN mesager, a decis, luni, Ministerul Sănătăţii.

”Vaccinările rapel vor fi efectuate cu unul dintre cele două vaccinuri tip ARN mesager (Pfizer sau Moderna)”, indică ministerul potrivit căruia această decizie este ”în interesul îngrijirii medicale preventive” şi ia în considerare preocupările cu privire la ”răspuns imunitar redus sau în declin rapid” la persoanele vulnerabile, conform Agerpres.

Începând din septembrie, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, doreşte să ofere o a treia doză persoanelor în vârstă şi persoanelor cu sistemul imunitar slăbit, potrivit publicaţiei Bild am Sonntag, care citează un document din cadrul discuţiilor.

Celor deja vaccinaţi complet cu unul dintre vaccinurile cu vector viral (Oxford / AstraZeneca sau Johnson & Johnson) ar trebui să li se administreze un vaccin ARNm ca rapel, conform proiectului.

Până acum, 62% dintre adulţii germani au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză, în timp ce 52% sunt complet vaccinaţi.

Pe măsură ce călătoriile se intesifică în perioada concediilor, guvernul a declarat că va începe controalele la frontierele terestre.

Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să ofere dovada unui test negativ, o cerinţă care anterior a fost aplicată doar în aeroporturi.

O decizie similară a fost anunțată, săptămâna trecută în Israel. Aici, o a treia doză de vaccin Pfizer va fi administrată persoanelor peste 60 de ani.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...