miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

GETEC: de la Lignină la Energie

GETEC: Centrala de cogenerare pe biomasă care va produce energie sustenabilă și inovatoare pentru Clariant atinge o etapă importantă

GETEC a atins o etapă importantă în construcția centralei ecologice de cogenerare pe biomasă pentru Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, din Podari, România. Odată cu instalarea și punerea în funcțiune a sistemului complex de tratare a apei și a cazanelor redundante de abur ale centralei de producere combinată de căldură și energie electrică, GETEC este acum gata să genereze și să furnizeze tot ce este necesar pentru începerea producției la uzina de bioetanol Clariant.

GETEC poate furniza acum apă tratată și abur către clientul său, Clariant. Acesta este un pas important spre punerea în funcțiune a inovatoarei instalații de bioetanol. Centrala de cogenerare pe biomasă, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, proiectată de GETEC va deservi fabrica de bioetanol celulozic a companiei Clariant din Podari, județul Dolj. Fabrica va utiliza o tehnologie revoluționară care transformă lignina – unul dintre produsele derivate din procesul de obținere a etanolului – în energie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Proiectul este unul special din toate punctele de vedere și demonstrează aspirațiile de sustenabilitate ale celor doi lideri de piață, Clariant și GETEC. Clariant produce bioetanol din resturi agricole, precum paiele de cereale, în timp ce GETEC folosește resursele rezultate din această producție pentru a genera energie, asigurând astfel necesarul de căldură și electricitate al fabricii. Odată cu furnizarea de abur și apă, am atins o etapă importantă care duce la îndeplinirea obiectivului nostru comun. Clariant și GETEC merg înainte împreună pe calea către nivelul „Net Zero” al emisiilor de dioxid de carbon, lucru de care suntem extrem de mândri”, explică Thomas Wagner, CEO al GETEC Group.

GETEC construiește o centrală de cogenerare pe biomasă, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon pentru Clariant în Podari, România, care folosește lignina, un subprodus rezultat din producția de bioetanol, în calitate de combustibil. Utilizarea ligninei din paie de grâu într-un cazan de abur cu ardere în pat fluidizat este, de asemenea, unică în întreaga lume. Cazanul cu ardere în pat fluidizat, împreună cu o turbină cu abur în contrapresiune, va furniza abur și electricitate pentru fabrica Clariant. GETEC asigură toate serviciile, de la planificare, finanțare și construcție, până la operare, întreținere și reparații. Sistemul va fi pus în funcțiune în coordonare cu uzina Clariant până la finalul acestui an.

Despre GETEC Group
GETEC este partenerul principal din industrie și sectorul imobiliar, ce oferă soluții energetice inteligente, eficiente și ecologice – în Germania și nu numai. Promisiunea noastră „We have the energy for more” este principiul după care cei aproximativ 2.000 de angajați își ghidează activitatea. Deținând un know-how ingineresc excelent, competență de reglementare și viteză de acțiune, precum și o expertiză dovedită în materie de sustenabilitate, aceștia îi conduc pe clienții noștri spre producerea de energie din ce în ce mai complexă, reducând în mod constant amprenta de carbon. GETEC are o experiență vastă, câștigată prin construcția și operarea a peste 11.500 de uzine. În 2020, GETEC a generat vânzări de aproximativ 850 de milioane de euro.

Imagine (Sursă GETEC):
Schiță a centralei de cogenerare pe biomasă a GETEC din Podari

Politica