vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se modernizează drumurile judeţene Călineşti-Mischii şi Breasta-Argetoaia


Consiliul Judeţean Dolj (CJ) a aprobat, în cadrul şedinţei de joi, documentaţia tehnico-economică faza DALI (Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie) pentru modernizarea DJ 652B, DN 65C – Călinești, lim. Jud. Olt. Este vorba mai exact despre drumul judeţean Călineşti-Mischii. Valoarea totală a proiectului este de 6.351.827,36 lei iar termenul de execuţie de 12 luni.

„Obiectivul este inclus în Lista sinteză a obiectivelor de investiții pentru anul 2021. În anul 2020, Consiliul Județean Dolj a încheiat cu SC ROMASCO CONCEPT SRL, contractul de servicii de proiectare nr. 6 / 05.02.2020 pentru elaborarea documentației tehnico-economice a obiectivului menționat. Conform contractului a fost elaborată până la această data, conform HG 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor / proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, faza DALI, inclusiv devizul general al investiției”, conform unei hotărâri a CJ Dolj.

Consilierul Judeţean, Marian Irinei, a salutat iniţiativa şi a ţinut să precizeze importanţa modernizării drumului pentru locuitorii din zonă.
„Salut şi eu introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect, chiar dacă este un pas mic. La constituirea bugetului am solicitat introducerea acestui proiect şi susţinerea lui. Din 2018, abia acum am reuşit să îl introducem pe ordinea de zi şi sper să găsiţi şi resursele necesare pentru că ştiu că este costisitor. Comunitatea de acolo chiar are nevoie de acest drum, pentru că la limita cu judeţul Olt este asfaltat iar de când începe judeţul Dolj nu este asfalt. Drumul este impracticabil chiar şi pentru cei care au probleme medicale şi ar trebui să vină acolo salvarea”, a declarat Consilierul Judeţean Marian Irinei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a CJ Dolj a vizat modernizarea drumului judeţean Breasta-Argetoaia. Este vorba despre proiectul intitulat ,,Modernizare DJ 606A Breasta (DJ 606) –Obedin – Mihăița – Potmelțu – Coțofenii din Dos – Scaiești – Valea lui Pătru – Salcia – Argetoaia – (DJ 606C ) – Iordăchești – Piria – Jud. MH”.

Consiliul Judeţean a aprobat şi în acest caz documentaţia tehnico-economică, valoarea proiectului de data aceasta fiind de 221.217.450 lei iar termenul de execuţie de 2 ani.

Politica