vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atracții turistice de neratat, în stațiunea Ocnele Mari

Vâlceni, turiști din întreaga țară și chiar străini sunt așteptați în stațiunea Ocnele Mari, a căror obiective turistice ar trebui vizitate măcar o dată în viață.

Fie că vorbim despre ștranduri termale, benefice pentru sănătatea oamenilor, fie că aducem în discuție rezervații natural unice, acestea nu trebuie trecute cu vederea de cei care aleg să-și petreacă concediul în stațiunea Ocnele Mari.

În funcție de preferințe, turiștii se pot relaxa la Ștrandul fără fund, situat la doar 12 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea ori, aceia mai aventuroși, sunt așteptați să viziteze Râpa Evantai, un obiectiv turistic atipic al stațiunii și al întregului județ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ștrandul Fără Fund este situat în stațiunea Ocnele Mari, din județul Vâlcea, la doar 12 km de municipiul Râmnicu Vâlcea.

Poziționat pe gura unei foste mine de sare al cărei fund se pierde la peste 80 de metri adâncime, Ștrandul Fără Fund are apă sărată ce izvorăște de la <<adâncimi fără fund>>, iar concentrația de sare este cea mai mare din zonă. (…)

Râpa Evantai, denumită şi Râpa Corbilor, este o rezervaţie naturală ce constă într-o formaţiune geologică atipică, mai exact o râpa făcută din rocă de tuf dacitic şi trovanţi, denumirea venind de la aspectul în formă de evantai.

Râpa are 80 de metri înălțime, are o formă dreptunghiulară şi conservă un microrelief spectaculos, pe acest tip de roci. Dimensiunile râpei sunt de 200 de metri lungime și 150 de metri lăţime, fiind limitată din toate părțile de pădure”, transmit reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea.

Politica