sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii care traversează strada ilegal, amendați

Locuitorii municipiului Craiova care aleg să traverseze strada prin locuri nepermise nu vor mai fi scutiți de sancțiunile Poliției Locale.

După ce timp de două săptămâni reprezentanții Poliției Comunitare au desfășurat o campanie de prevenire cu privire la traversarea marilor bulevarde din Bănie în mod ilegal, aceștia vor trece direct la treabă.

Astfel, craiovenii depistați că traversează pe altundeva decât pe trecerea de pietoni riscă o amendă de 290 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Polițiștii locali cu atribuții de circulație au desfășurat în ultimele două săptămâni acțiuni cu caracter preventiv, cu scopul de a conștientiza participanții la trafic despre riscul traversării marilor bulevarde prin locuri nepermise. Aceștia își pun propriile vieți în pericol, dar și pe ale celorlalți  participanți la trafic. În plus, prin traversarea scuarului despărțitor dintre benzile de circulație, aceștia provoacă daune spațiului verde și amenajărilor urbane.

Astfel, doar astăzi, 28 iulie 2021, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale: 21 amenzi și 2 avertismente. Menționăm faptul că amenda pentru traversare neregulamentară este de 290 lei.

Aceste acțiuni vor continua și au ca scop diminuarea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietoni ce traversează prin locuri nepermise”, se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova.

Politica