miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Tânărul căzut din barcă în Dunăre, găsit decedat


Tânărul căutat încă de duminică în apele Dunarii, la Corabia, a fost găsit decedat. El se afla impreună cu alte opt persoane intr-o barcă de agrement care s-a răsturnat.
Potrivit ISU Olt, el a fost găsit la peste 12 km de locul in care a disparut.
„Trupul neînsuflețit al bărbatului căutat pe Dunăre, în zona localității Corabia, a fost identificat la aproximativ 12,5 kilometri de locul în care a fost găsită barca, în aval”, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.
Reamintim că nouă oameni care se plimbau cu o barcă de agrement pe Dunăre au căzut, duminică, în apă. Aceasta după ce s-au răsturnat cu ambarcațiunea, în zona portului Corabia. Cel aflat la cârma consumase alcool. Opt dintre ei au reușit să se salveze.
„Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu trei autospeciale pentru primă intervenție, două bărci cu motor, două echipaje SMURD și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, acționează în zona Portului Corabia, pentru căutarea unui bărbat posibil înecat în Dunăre. S-au solicitat în sprijin scafandrii din cadrul ISU Mehedinți”, anunțau duminică reprezentanții ISU Olt.
Potrivit poliţiştilor ceilalţi 8 oameni din barcă au reuţit să iasă singuri la mal.
„La data de 25 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat cu privire la producerea unui eveniment naval pe Dunăre, în zona portului Corabia.
La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Județean de Transporturi Olt, Poliției orașului Corabia, echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Olt, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt. Din primele verificări, s-a constatat faptul că, în eveniment, a fost implicată o barcă de agrement ce s-ar fi răsturnat. În barcă se aflau 9 persoane, toate din orașul Corabia”, conform Poliției Olt.
Dintre cei 8, un tânăr de 23 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Corabia.
Poliţiştii au adăugat şi faptul că cel aflat la cârma bărcii ar fi consumat alcool.
„Conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare se desfășoară activități de căutare, fiind solicitată și echipa de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți.
Polițiștii desfășoară activități de cercetare pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au mai precizat reprezentanții Poliției Olt, care a adăugat şi că în acest sens s-a deschis un dosar penal după ce conducătorului ambarcaţiunii i-au fost recoltate probe biologice. „În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unei nave de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică mai mare de 0.8 g/l., fiind întocmit un dosar penal”, au adăugat reprezentanţii IPJ Olt.

Politica