vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi bani europeni din colaborarea Dolj-Vidin

După ce în ultimii 6 ani peste 45 de milioane de euro au fost atrase către județul Dolj prin programele de cooperare transfrontalieră, noi proiecte de finanțare urmează să fie disponibile în perioada 2021-2027.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile a desfășurat vineri o vizită în Bulgaria la Vidin și la Belogradchik, unde a purtat discuții cu reprezentanții locali în vederea accesării de fonduri europene transfrontaliere pentru dezvoltarea infrastructurii pe teritoriul județului Dolj și a districtului Vidin.

„Împreună cu Gennady Velkov, președintele Consiliului Municipal din Vidin, și cu Boyan Minkov, președintele Consiliului Municipal din Belogradchik, am discutat despre planurile de accesare a fondurilor europene transfrontaliere pentru dezvoltarea infrastructurii pe teritoriul județului Dolj și a districtului Vidin. În plus, ne dorim să obținem finanțare pentru cele două teritorii în domeniul culturii, dar și al turismului. Cu această ocazie, am vizitat Cetatea Belogradchik, o atracție unică in lume, care a primit finanțare europeană pentru promovare. Zona oferă și o priveliște spectaculoasă a unor formațiuni de rocă, dar municipalitatea are nevoie de investiții masive pentru a atrage turiștii. Interesul comun pentru dezvoltare se va concretiza în perioada următoare. Astfel de întâlniri vor continua pentru consultări punctuale pe proiecte și pe domeniile ce vor fi finanțate”, a declarat Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile într-o postare pe pagina de Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica