joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Trotinetele electrice, interzise în zonele pietonale din Drobeta-Turnu-Severin

Circulația trotinetelor electrice în zonele pietonale va fi interzisă, ca urmare a accidentelor petrecute în ultima perioadă, între conducătorii trotinetelor electrice și pietoni, a anunțat Primăria municipiului Drobeta-Turnu-Severin.

Hotărârea urmează a fi votată în ședința ordinară a consiliului local. 

„La sfârșitul acestei săptămâni avem ședința de consiliu local, unde avem un proiect de hotărâre prin care interzicem circulația trotinetelor electrice în zonele pietonale, atât în zona Crișan, cât și în zona centrală, pe cele două străzi care pleacă din fața Primăriei și ajung la teatru. Este o decizie grea, dar era necesară pentru că o mare parte din cei care circulă cu trotinetele electrice, nu respectă regulile și am avut reclamații că au lovit copii și bătrâni. În general, aceste străzi sunt pentru pietoni, pentru copii să se joace, nu pentru a merge cu viteză pe trotinetele electrice”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu-Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cine nu respectă această regulă, va fi sancționat. 

„Vor exista amenzi și mergem până la confiscarea trotinetelor dacă va fi nevoie, dar pentru început, vom aplica avertismente și vom purta discuții cu tinerii”, a mai adăugat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu-Severin

Majoritatea conducătorilor trotinetelor electrice sunt neatenți, iar Spitalul Județean din Drobeta-Turnu-Severin a înregistrat un număr mare de fracturi din cauza accidentelor cu trotinetele electrice, informează psnews.ro Unii oameni loviți de trotinetele electrice și-au pierdut viața în urma impactului.

Politica