vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Un român cu spirit civic, amendat de poliţie cu 1.000 de lei

Un bărbat care a sunat la 112 pentru a sesiza că doi tineri s-au luat la bătaie, iar conflictul riscă să degenereze, a fost amendat cu 1.000 de lei pentru apelarea nejustificată a serviciului de urgenţă 112.

Amenda a fost anulată în instanţă, dar sentinţa nu este definitivă, scrie adevarul.ro

În proces, bărbatul a arătat că în seara zilei de 29.03.2021, în jurul orei 21.00, în timp ce se deplasa cu bicicleta spre casă  a văzut un grup de tineri, fete şi baieţi de circa 17- 18 ani, grup în care un băiat dezbrăcat până în brâu urla şi tipa la un alt băiat, dorind să-l lovească. Considerând că urmează să se întâmple ceva grav, a apelat 112, la faţa locului sosind poliţiştii care nu au mai găsit nici o persoana din cele care se aflau la momentul apelului în grup si urmau să se bată. Astfel, bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei pentru apelarea abuzivă a serviciului de urgenţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În instanţă, bărbatul a arătat că se consideră nevinovat pentru fapta pentru care a fost sancţionat contravenţional, apelul la 112 efectuat de acesta fiind justificat, reclamând o stare conflictuală ce putea degenera în fapte grave de violenţă.

Judecătoria Caracal a admis cererea bărbatului şi a dispus anularea sancţiunii, judecătorul considerând că numărul de urgenţă nu a fost apelat abuziv.

Politica