joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ana Maria Popescu a adus prima medalie pentru România, la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sâmbătă, la Tokyo, Ana Maria Popescu a obținut argintul, după ce a fost învinsă în finală de o sportivă din China pe care o mai întâlnise și în fața căreia avea patru victorii. În finala de sâmbătă, Ana-Maria Popescu a fost învinsă de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin „tuşa de aur”, lăsând loc unui regret că a fost atât de aproape de titlul olimpic.

Tokyo este a treia ediție a Jocurilor Olimpice la care românca obține o medalie olimpică, după Beijing și Rio de Janeiro.

Ana Maria Popescu este la a doua medalie de argint la Jocurile Olimpice în proba de individual. Prima dată a obținut titlul de vicecampioană la Beijing, în 2008. În palmares, are și aur, cu echipa, la Jocurile de la Rio.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Haideți să ne bucurăm de medalia aceasta de argint, e un triumf. A arătat, după atâtea olimpiade, că se poate, e un model pentru generația viitoare. Problema este că o avem acolo doar pe Ana Maria Brânză, nu avem nici tineri de 20 de ani, nici de 25 de ani. N-are legătură cu finanțarea, este vorba numai de atitudine și devotament și Ana Maria a arătat că a rezistat atâția ani, este un exemplu pentru copiii care să-i calce pe urme. Nu vreau să intru în amănunte de ce nu avem tineri lângă ea. După Olimpiadă o să avem o analiză foarte concretă și în activitatea Federației. Scrima românească are o tradiție, trebuie să o menținem. Este printre ultimele sportive care ține acolo, sus, drapelul nostru și urgent, urgent trebuie să ne organizăm în așa fel încât să punem lângă ea și să nu ajungem cum a ajuns gimnastica”, a comentat la Digi24 ministrul sportului, Eduard Novak.

Foto: Facebook

Politica