joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ungaria va organiza referendum pe controversata lege anti-LGBT

Viktor Orban a anunțat că guvernul pe care îl conduce va organiza un referendum privind legea anti-LGBT. Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut printr-un videclip postat pe pagina oficială de Facebook a premierului maghiar.

Numită oficial „Legea privind protecția copiilor”, aceasta pretinde că are scopul de a proteja bunăstarea copiilor și de a combate pedofilia. Legea a fost însă criticată pe scară largă pentru că este discriminatorie față de membrii comunității LGBT, scrie libertatea.ro

Actul legislativ, care a fost adoptat în iunie – considerată „Pride Month” de comunitatea LGBT -, scoate în afara legii abordarea homosexualității și a problemelor comunității transgender în curricula școlară sau emisiunile TV adresate minorilor. De asemenea, legea echivalează homosexualitatea cu pedofilia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adoptarea legii a fost criticată pe scară largă în UE, deoarece încalcă articolul 21 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii. Acesta spune explicit că „stimatizarea persoanelor LGBT constituie o încălcare clară a dreptului lor fundamental la demnitate, astfel cum este prevăzut în Carta UE și în dreptul internațional”.

În cei 11 ani de când Viktor Orban se află la putere, Ungaria a adoptat mai multe măsuri controversate. De exemplu, nu recunoaște căsătoria homosexuală, iar în 2020 cuplurilor de același sex li s-a interzis să adopte copii. De asemenea, maghiarilor nu li se permite legal schimbarea sexului


Politica