miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vacanță în siguranță. „Ne dorim ca scafandrii să nu mai desfășoare misiuni de căutare a persoanelor”

Două persoane și-au pierdut viața după ce au ales să se răcorească în fluviul Dunărea, la finele săptămânii trecute. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Drobeta” al județului Mehedinți face apel la oameni să nu înoate în alte locuri decât cele amenajate în acest sens. 

„În sezonul estival, pentru a suporta mai ușor temperaturile ridicate, cetățenii preferă să petreacă timpul în natură, desfășurând diverse activități recreative, care implică și scăldatul în ape curgătoare sau lacuri.     Pentru a preveni riscul de înec, ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli și măsuri pentru a se bucura de o vacanță în siguranță.         

FACEM APEL LA CETĂȚENI să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

O atenție deosebită trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsați nesupravegheaţi, mai ales în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă.  

Recomandăm EVITAREA SCĂLDATULUI în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci”, transmit reprezentanții ISU Mehedinți. 

Aceștia adaugă că, pentru evitarea șocului hipotermic, oamenii trebuie să nu intre, imediat, în apa rece după ce au stat mult timp la soare.

 „Totodată, pentru prevenirea unor situații de urgență, aceștia nu trebuie să se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte. 

În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis! 

În speranța că, cetățenii vor conștientiza pericolul și nu se vor aventura în acte de teribilism, care îi pot costa viața, ne dorim ca scafandrii mehedințeni să nu mai desfășoare misiuni de căutare a persoanelor, ci doar exerciții de pregătire”, spun cei de la ISU Mehedinți.

Politica