joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ghinion teribil la tragerea la sorți pentru CSU Craiova!

Dacă trec de albanezii de la Laci, oltenii vor da peste o multinațională de 100 de milioane de euro

După catastrofa de anul trecut din Georgia, CSU fiind eliminată de Lokomotiva Tbilisi, oltenii încep mâine o nouă aventură europeană. Trupa lui Ouzounidis va juca în Albania, contra celor de la Laci. Adversarul se anunță facil, însă antrenorul grec și-a luat măsuri de precauție și supralicitează valoarea albanezilor, ca un back-up în cazul unei noi umilințe. „Va fi un meci dificil cu Laci, fiindcă adversara noastră nu este o echipă slabă. I-am văzut împotriva celor de la Podgorica şi ne-am convins că nu sunt un oponent modest. În Europa toate meciurile sunt dificile, iar dacă nu eşti concentrat şi dacă vom crede că suntem calificaţi fără să jucăm, atunci vom face o uriaşă greşeală”, a spus grecul.
Tragerea la sorți pentru următorul tur preliminar din Conference League a fost cu ghinion pentru olteni. Aveau 3 variante, fie învingătoarele dintre Dundalk (Irlanda) / Levadia Tallinn (Estonia), Hafnarfjördur (Islanda) / Rosenborg (Norvegia) sau pe Anderlecht Bruxelles (Belgia). Fortuna nu le-a zâmbit lui Bancu și compania, așa că au picat cu belgienii, de departe cel mai puternic adversar pe care-l puteau întâlni.
Sorin Cârțu a comentat la Antena Sport posibilitatea unei duble cu Anderlecht: „Am văzut că jucăm cu Anderlecht. Este atipic să vorbim despre Anderlecht înainte să jucăm cele două meciuri cu Laci. Sunt destul de dificile. Poate ar fi bine dacă echipa s-ar gândi la Anderlecht ca un stimulent major pentru partidele astea două, cu Laci. Ar fi bine să își propună să aibă loc această întâlnire.
Este o echipă cu un statut aparte în fotbalul european, de mare tradiție, și foarte valoroasă. E bine să îți măsori forțele, să vezi care îți este stadiul de exprimare. Cel mai bun prilej este cu echipe de valoare. Anderlecht nu este la cei mai înalți parametri, nu e un adversar cum au fost Leipzig sau Milan, dar e un adversar care poate să reprezinte o rețetă financiară deosebită.
Cu Laci suntem echipa superioară, dar calculele hârtiei sunt într-un fel, ceea ce se întâmplă pe teren e altceva. În primul rând, dacă vrei să arăți ceva, trebuie să demonstrezi pe teren. Este timpul să ștergem impresia proastă de anul trecut. Ăsta este primul prilej, să trecem de albanezi și pe urmă mai vedem. S-a întâmplat ce s-a întâmplat anul trecut, trebuie să tratezi cu mare seriozitate. Mai ales că returul se va juca fără spectatori”.
Anderlecht Bruxelles are în palmares 34 de titluri naționale și 9 Cupe ale Belgiei, a jucat două semifinale ale Cupei Campionilor Europeni, una pierdută în faţa Stelei, în 1986. Belgienii au cucerit Cupa UEFA în 1983, dar şi Cupa Cupelor în două rânduri, în 1976 şi 1978, ani în care şi-au trecut în palmares şi Supercupa Europei. Lotul belgienilor este evaluat de transfermarkt.de la 99,3 milioane de euro. Cei mai bine cotaţi jucători sunt: mijlocaşul belgiano-ghanez Albert Sambi Lokonga – 12 milioane de euro, mijlocaşul belgian Yari Verschaeren – 11 milioane de euro.
Între timp, oltenii și-au prezentat lotul pe care se vor baza în Conference League:
– Portari: Mirko Pigliacelli, David Lazar, Laurențiu Popescu, Denis Rusu.
– Fundaşi: Mihai Bălașa, Nicușor Bancu, Marius Constantin, Antoine Conte, Valerică Găman, Bogdan Vătăjelu, Ștefan Vlădoiu, Ionuț Mitran.
– Mijlocaşi: Alexandru Cicâldău, Mihai Căpățînă, Ovidiu Bic, Alexandru Cîmpanu, Matteo Fedele, Alexandru Mărieș, Vasile Constantin, Alexandru Mateiu, Dan Nistor, Reagy Ofosu, Gustavo Vagenin, Ștefan Baiaram, Vladimir Screciu, Marian Danciu.
– Atacanţi: Andrei Ivan, Elvir Koljic, Ivan Mamut, Jovan Markovic.

Politica