joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biserica Ortodoxă din Grecia îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Grecia a redactat o circulară cu 12 întrebări şi răspunsuri pe tema vaccinării împotriva COVID-19. Documentul va fi citit credincioşilor în bisericile din toată ţara.

Scrisoarea de patru pagini, publicată de ziarul grec Kathimerini marţi seara, nu conţine doar răspunsuri la întrebări medicale precum efectul vaccinării împotriva variantei Delta a coronavirusului, ci abordează, de asemenea, teoriile conspiraţiei privind pandemia de coronavirus, transmite Agerpres.

„Vaccinurile împotriva coronavirusului nu conţin microcipuri. Acestea sunt teorii nerealiste bazate pe campanii de dezinformare, care circulă pe internet”, scrie ziarul, citând documentul Bisericii Ortodoxe din Grecia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scrisoarea clarifică, de asemenea, o teorie a conspiraţiei populară în Grecia potrivit căreia vaccinurile conţin celule de la embrioni. „Nu vaccin nu conține așa ceva”, mai informează Sinodul Bisericii Ortodoxe elene.

Recent, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut brusc în Grecia, în timp ce cererea de vaccinare este în scădere. Grecia, o ţară cu aproximativ 11 milioane de locuitori, a raportat marţi 3.565 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în 24 de ore, notează digi24.ro

Politica