joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproximativ 1,5 milioane de copii şi-au pierdut un părinte sau un îngrijitor din cauza COVID-19

Aproximativ 1,5 milioane de copii din lumea întreagă şi-au pierdut cel puţin un părinte, bunic sau un alt îngrijitor din cauza pandemiei de coronavirus în perioada martie 2020 – aprilie 2021, potrivit unui nou studiu care a fost publicat în revista medicală The Lancet.

O echipă de cercetători condusă de Seth Flaxman de la Imperial College London a calculat acest total folosind rata natalităţii şi informaţii referitoare la mortalitatea provocată de coronavirus pe baza cărora a creat modele matematice.

Întrucât datele nu sunt colectate la fel de cuprinzător în toate regiunile, numărul nu poate fi decât aproximativ şi, probabil, subestimat, au precizat oamenii de ştiinţă, potrivit Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numărul copiilor care şi-au pierdut unul sau ambii părinţi în urma pandemiei este îndeosebi de ridicat în rândul populaţiei din Africa de Sud, Brazilia şi Columbia, printre alte ţări.

Per ansamblu, numărul copiilor care şi-au pierdut tatăl este de circa cinci ori mai mare decât numărul copiilor care şi-au pierdut mama.

Politica