vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiști gorjeni, cercetați după moartea fetei din Baia de Fier


Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne a pornit o anchetă la Inspectoratul județean de Politie Gorj. Investigațiile au drept scop stabilirea felului în care oamenii legii au acționat într-un caz de amenințare, încheiat ulterior cu o crimă.

Este vorba despre moartea unei fete de 19 ani, care a cerut ajutorul poliției, după ce a fost hărțuită de un bărbat. La două luni distanță, tânăra a fost ucisă de individul pe care l-a denunțat.

Cu două luni înainte de a fi ucisă, fata le-ar fi spus polițiștilor, care i-au spus victimei ca cel pe care ea îl consideră un pericol ar fi plecat din țară. Totuși, amenințările au continuat să apară, iar tânăra nu a mai avut curajul să plece singură pe stradă.  Familia acesteia a acuzat public faptul că Politia nu s-a implicat pentru a o apăra. Astfel, după ce un om și-a pierdut viața, Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne cercetează felul în care polițiștii din localitate au acționat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pe data de 18 mai, tânăra, care locuia fără forme legale în comuna Baia de Fier, a depus o plângere in care sesiza ca ar fi fost ameninţată de tânărul de 20 de ani. În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare. Au fost efectuate activităţi pentru identificarea celui în cauză, dar a reieşit faptul că în această perioada se afla în străinătate“, a transmis Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

În noaptea de 14 iulie, fata a fost ucisă într-un mod cumplit de către fostul ei iubit, în vârstă de 20 de ani, din Târgu Jiu. Individul a urmărit-o cu maşina pe drumul dintre Novaci şi Baia de Fier şi a reuşit să oprească autoturismul în care se afla victima. Aceasta a vrut să coboare , dar a fost prinsă de criminal. A înjunghiat-o de mai multe ori, apoi a luat-o şi a băgat-o în maşina sa, după care s-a îndreptat către Târgu Jiu. Nu a mers la spital, pentru ca tânăra să primească îngrijiri medicale, ci a parcat maşina în curtea locuinţei, unde a fost găsit de poliţişti.

„S-a reţinut că suspectul, după o şicanare în trafic, în noaptea trecută, în jurul orei 24.00, a coborât din autoturismul său, s-a înarmat cu un cuţit tip briceag şi, în timp ce victima a încercat, pentru a-şi asigura scăparea, să coboare din autoturismul în care se afla împreună cu o altă persoană şi să urce în alt autoturism, suspectul a înjunghiat-o. A urcat-o pe victimă în maşina sa şi a plecat cu aceasta către Târgu Jiu. Faptele s-au petrecut pe raza localităţilor Baia de Fier şi Novaci. Fiind apelat serviciul de urgenţă 122 de către martori oculari la săvârşirea faptei. În jurul orei 1-1.30, poliţişti din cadrul Biroului de ordine publică al Poliţiei Târgu Jiu au intervenit de urgenţă, în sensul că au pătruns în curtea locuinţei din Târgu Jiu în care se afla parcată maşina, iar victima a fost găsită decedată pe bancheta din spate. Aceasta prezenta mai multe plăgi înjunghiate care au dus la deces“, a transmis Cristina Ciobanu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Ucigașul a fost ajuns la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu hainele pătate de sânge. Acesta nu a spus nimic despre cele întâmplate.


foto: adevarul.ro

Politica