sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi restricții pe insula Mykonos, din cauza unui focar local de COVID

Autorităţile din Grecia au interzis de sâmbătă muzica în restaurante şi baruri şi au restricţionat circulația pe timpul nopții pe populara insulă de vacanţă Mykonos, din cauza unui „îngrijorător focar local” de COVID, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit ministerului pentru protecţie civilă, este interzisă muzica pe insulă pe tot parcursul zilei, iar în perioada nopţii, între orele 01:00 şi 06:00, nu vor mai putea circula decât persoanele care se duc sau se întorc de la muncă, sau persoanele care au urgenţe medicale.

Restricţiile se vor aplica până la data de 26 iulie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cunoscută drept insula petrecerilor pentru cei bogaţi, Mykonos este una dintre cele mai populare destinaţii turistice elene. Peste 1 milion de vizitatori merg aici în sezonul de vară, printre care vedete de la Hollywood, modele şi sportivi celebri.

În ultimele săptămâni numărul infecţiilor a crescut în Grecia, scrie libertatea.ro

Guvernul de la Atena a anunțat, marți, 13 iulie, că toții clienții restaurantelor, barurilor și cafenelelor din Grecia care au spații în interior vor fi obligați să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a testării negative în ultimele 72 de ore.

Noile reglementări vor intra în vigoare până la începutul lunii august, ca măsură de limitare a creşterii ratei de infectare cu coronavirusul. Toate locurile în localurile cu spații în interior vor trebui să fie pe scaune, conform anunțului guvernului elen.

În schimb, persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau a testului negativ.

De asemenea, premierul elen Kyriakos Mitsotakis a anunțat că vaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie în Grecia pentru îngrijitorii de la căminele de bătrâni şi personalul sanitar din centrele publice şi private.


Politica