vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Părinții care își lasă copiii nesupravegheați pe plajele de pe litoral, amendați

Părinții care își lasă copiii nesupravegheați pe plajele de pe litoralul românesc riscă amenzi de până la 2.000 de lei. Autoritățile au luat această decizie după ce, în ultimele două săptămâni, tot mai mulți părinți au apelat la salvamari pentru a-i găsi pe cei mici. În fiecare sezon estival, sute de minori se rătăcesc pe plaje, potrivit realitatea.net

La malul mării a început campania de informare a părinților asupra riscurilor la care se expun atunci când își lasă copiii singuri în apă sau la joacă.

Potrivit sursei citate, zilnic, pe litoral salvamarii sunt asaltați fie de minorii care se pierd de părinții lor, fie de adulții care nu își mai găsesc copiii.
Majoritatea copiilor pierduți au vârste cuprinse între 3 și 7 ani. Părinții neatenți, care alertează salvamarii, pot primi acum amenzi usturătoare, între 1.000 și 2.000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoritățile transmit că timpul de când părintele sesizează lipsa copilului și anunță salvamarii sau polițiștii poate face diferența dintre viață și moarte.

”De multe ori, părinții nu ne sesizează sau ne sesizează mult prea târziu. În două săptămâni am avut peste 15 cazuri de pierdere de copil de pe plajă”, a declarat Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Politica