joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Trimis în judecată pentru dare de mită


Un şofer care a fost oprit în trafic de poliţiştii din Slatina la sfârşitul lunii mai şi care a încercat să mituiască agentul de poliţie cu suma de 300 de lei, după ce acesta a fost descoperit fără asigurare valabilă la maşină, a fost trimis în judecată. Poliţistul în cauză ar fi urmat să îi reţină bărbatului numerele de înmatriculare ale maşinii şi certificatul autoturismului. Ca răspuns la propunerea şoferului, poliţistul a denunţat întâmplarea, bărtatul fiind miercuri trimis în judecată oficial.
„La data de 14.07.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a finalizat urmărirea penală, desfășurată cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, întocmind rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
În cauză, la data de 23.05.2021, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt – Poliția Slatina a apelat linia Call Center Anticorupție 0800.806.806 a D.G.A. și a relatat că un cetățean pe care l-a oprit în trafic conducând un autoturism fără a avea poliță RCA valabilă, i-a oferit drept mită suma de 200 lei pentru a nu lua măsurile legale.
În baza delegării, polițiștii anticorupție ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt au efectuat activități de cercetare penală care au stabilit faptul că, în aceeași zi, inculpatul, a fost oprit în trafic pe raza municipiului Slatina, jud. Olt, de către agentul de poliţie denunțător, care a constatat că acesta conducea un autoturism fără asigurare de răspundere civilă obligatorie, în termen de valabilitate, fapt ce atrăgea răspunderea contravenţională, constând în reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare. Imediat după ce i-au fost aduse la cunoștință aceste aspecte, inculpatul i-a oferit polițistului, în timp ce acesta se afla în autospeciala de poliţie împreună cu colegul de echipaj, suma de 300 lei, pentru a nu lua măsurile legale. Agentul de poliţie a refuzat primirea banilor, returnându-i inculpatului şi anunţând organele de urmărire penală.
Toată această scenă a fost surprinsă cu camera video “body cam” aflată în utilizarea echipajului de poliție, imaginile contribuind la administrarea probatoriului în cauză”, conform MAI DGA Olt.

Politica