miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

COVID-19. Valul 4 epidemic, mai aproape de România decât se estima

Valul 4 epidemic este mai aproape decât se estima. Riscuri mari în România, în condițiile în care numărul celor vaccinați este la nivelul țărilor din lumea a treia. În acest ritm, România atinge abia în patru ani o rată a imunizării de 70%.

“Este doar o chestiune de timp până când România va trece prin cel de-al patrulea val al pandemiei, de această dată provocat de tulpina Delta, care se dovedește a fi mult mai contagioasă. Riscurile sunt foarte mari din cauza numărului foarte mic de persoane vaccinate, comparativ cu alte țări în care valul a demarat în forță. Întrebarea nu este dacă vom avea un nou val, ci doar când”, susține Mihai Marcu, președinte MedLife.

Acesta spune că, România are sub 30% dintre locuitori vaccinați, ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate față de media Europei, în condițiile în care majoritatea țărilor europene sunt aproape de ținta de a vaccina 70% dintre populație, iar Islanda, Belgia și Olanda au peste 80% dintre locuitori vaccinați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Specialiștii spun că, deși ponderea persoanelor care au trecut prin boală este mai mare decât cea estimată oficial, România nu este pregătită pentru un nou val al pandemiei. Aceștia au susținut încă de săptămâna trecută faptul că numărul real al infectărilor în mediul urban este mult mai mare față de raportările oficiale. Astfel, jumătate din populația mediului urban mic și o treime din populația mediului urban mare a trecut prin boală, de nouă ori mai mult, respectiv de trei ori mai mai mult față de statisticile oficiale, scrie psnews.ro/

Concluziile studiului au arătat un grad de imunizare colectivă la nivel urban, în România, de peste 60%, pondere care poate explica scăderea dramatică de cazuri noi din ultimele luni. Totodată, studiul MedLife evidențiază faptul că nivelul de anticorpi neutralizanți rezultați din imunizarea naturală nu este la fel de mare precum în cazul celor care au trecut prin boală și s-au și vaccinat.

Politica