miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Compania de Apă Olt nevoită să oprească alimentarea din cauza consumului ridicat


Consumul ridicat de apă din mai multe localităţi din judeţul Olt, în special cel cauzat de folosirea apei în udarea gradinilor şi a curţilor, a început să creeze dificultaţi în furnizarea normală a apei. Compania de Apă Olt a ţinut să atenţioneze cetăţenii în privinţa folosirii apei în mod excesiv şi a faptului că sistemul de alimentare nu face faţă acestei situaţii.
” Atunci când Compania de Apă Olt oprește alimentarea cu apă, într-o localitate, chiar dacă este pandemie sau caniculă, este vorba de o situație de urgență sau de o avarie pe rețelele de alimentare cu apă. Majoritatea întreruperilor, din ultimele zile, au fost cauzate de consumul mare de apă, mai ales seara, când apa din rețeaua publică este folosită pentru a uda grădinile sau gazonul”, au menţionat reprezentanţii Compania de Apă Olt.
Aceştia au ţinut să explice şi motivul pentru care sistemul de alimentare cu apă nu face faţă uneori.
” Sistemul de alimentare cu apă a fost proiectat și construit, în baza legislației din România, care prevede ca utilizarea apei să fie, exclusiv, pentru consumul casnic. Astfel, s-a stabilit numărul de foraje necesare, volumul rezervoarelor de acumulare, parametrii electropompelor din forajele de apă și din stațiile de pompare. Utilizarea apei în alte scopuri, pentru a uda grădina, gazonul, pentru umplerea bazinelor și piscinelor, duce la dezechilibre între cantitatea de apă extrasă si acumulata în rezervoare si cantitatea de apă care se pompeaza în rețeaua de distribuție”, conform Compania de Apă Olt, care a precizat şi faptul că un rezervor de acumulare apă se umple între 5 și 7 ore.
Umplerea lui nu se poate face decât prin oprirea furnizării apei potabile către consumatori.
Compania de Apă Olt aminteşte totodată cetăţenilor că trebuie să fie responsabili, să respecte recomandările şi să consume apa cu bunăştiinţă, să nu o risipească.

Politica