sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A fost reinstituită carantina de noapte în trei regiuni din Spania

Situaţia epidemiologică din Spania se înrăutăţeşte de la o zi la alta. Astfel că, tot mai multe regiuni impun carantină de noapte şi limitează activităţile.

După Valencia, Catalonia și Cantabria au hotărât să impună restricții de circulație între ora 1 și 6 dimineața în mai bine de jumătate din teritorii, unde riscul epidemiologic este major: cu peste o mie de cazuri raportate la suta de mii de locuitori.

Iar Galicia a anunțat că doar persoanele vaccinate sau cu PCR negativ vor avea acces în cluburi și alte localuri de noapte, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și insulele Canare au cerut carantină de noapte, însă tribunalul regional a respins solicitarea autorităților. De altfel, Curtea Constituțională a Spaniei a anunțat că prima stare de urgență din martie, anul trecut, care a ținut spaniolii în casă pentru două luni și a interzis toate activitățile neesențiale a fost neconstituțională.

În Spania, peste 80 de mii de bolnavi de covid au murit de la începutul epidemiei. Casa regală a organizat o ceremonie în memoria personalului sanitar din prima linie care și-a pierdut viață în lupta cu virusul.

Familiile victimelor au primit crucea de merit din partea Regelui Spaniei. Printre care părinții unui asistent medical care a murit la doar 26 de ani.

Politica