vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Număr record de cazuri de Covid în Tokyo, cu opt zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice 2020

Cu 1.308 cazuri noi de infectare cu Covid raportate joi, Tokyo a înregistrat cea mai mare cifră zilnică a îmbolnăvirilor începând din luna ianuarie.

Tokyo se confruntă cu o revenire a cazurilor de săptămâna trecută, ceea ce a determinat guvernul să declare stare de urgenţă în capitala niponă pentru evitarea răspândirii virusului şi care au ca măsură principala limitarea orelor de lucru.

Ca urmare a decretării stării de urgenţă la Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august), autorităţile şi Comitetul organizator au decis desfăşurarea competiţiei fără spectatori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, numărul persoanelor, cu excepţia sportivilor, care vor participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ar putea fi mai mic de 1.000, conform unei surse care a dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

După interzicerea spectatorilor străini, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au decis pe 8 iulie să interzică şi prezenţa publicului japonez la întrecerile olimpice de la Tokyo şi din prefecturile vecine Kanagawa, Saitama şi Chiba.

Politica