vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liceu din Balș, la un pas să fie desființat

Promovabilitatea mult prea scăzută la examenul de Bacalaureat face ca Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Balș să fie la un pas de desființare.

Anul acesta, din numărul total de elevi al unității de învățământ, doar zece s-au înscris pentru susținerea examenului de final de ciclu liceal. Dintre aceștia, numai șase s-au prezentat, iar unul singurul a promovat, notează realitateaoltului.ro.

Cu toate că liceul mai are puțin și devine școală profesională din cauza insuccesului de la examenului de Bacalaureat, directorul de la „Nicolae Bălcescu” susține că nu este prima dată când se confruntă cu această situație. Mai mult, acesta pasează vina pe mediul familial din care provin elevii și pe slaba lor pregătire cu care au venit încă din școala gimnazială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În sesiunea care abia s-a încheiat am obținut 16,67% procent de promovabilitate. Nu este un rezultat prea bun. Au fost ani în care am avut și zero la sută, depinde foarte mult de generațiile care intră în liceu. De pildă, această generație care tocmai a absolvit a fost constituită din elevi, din care majoritatea nu au promovat examenul de Evaluarea Națională.

Noi ne-am axat eforturile pe prevenirea abandonului școlar și pe pregătirea pentru calificarea profesională pe care au urmat-o în timpul liceului, coafor – stilist, domeniul estetic și îngrijirea corpului omenesc”, a precizat Constantin Bucă, directorul liceului „Nicolae Bălcescu”.

Totodată, după sesiunea de contestații, patru licee din județ au avut promovabilitate zero la examenul maturității. Este vorba despre Liceul Crâmpoia, Liceul Drăgănești-Olt, Liceul „Ion Popescu Cilieni” și Liceul „Constantin Filipescu” din Caracal, toate cu filieră tehnologică.

Pe lângă acestea, la Liceul Tehnologic Tufeni și Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, un singur candidat a reușit să obțină media 6 la examenul de Bacalaureat.

Politica