miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Focar de infecție la o fermă din cauza unor pui morți

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj a descoperit un focat de infecție la o fermă din județ, unde pui morți sunt depozitați în condiții improprii, iar mirosul este greu de suportat pentru cei care trec prin zonă.

Potrivit unui anunț de pe pagina de Facebook a instituției, cadavrele de păsări sunt depozitate pe amplasamentul unei ferme din zona Botorogi- Dănești.

”Încă de ieri după amiaza, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Gorj verifică imaginile apărute în presa locală cu privire la un focar de infecție determinat de mai mulți pui morți depozitați în condiții improprii pe amplasamentul unei ferme de creștere a puilor din zona Botorogi- Dănești. Rezultatele acestui control indică încălcări ale prevederilor autorizației integrate de mediu”, au scris reprezentanții instituției pe pagina de socializare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma verificărilor s-au constatat ”încălcări ale prevederilor autorizației integrate de mediu”, iar operatorul economic a fost amendat.

”Față de aceste aspecte operatorul economic responsabil de aceste fapte (…) a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Foto: Facebook/ Garda de Mediu Gorj

 



Politica